• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan želi opet da utiša Madrid! Sve što treba da znate o meču - Hrvat sudi, a jednu informaciju čekaju oba tima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan u Madridu igra protiv Reala i pokušaće da napravi i drugi brejk u četvrtfinalu Evrolige.

 Real Madrid - Partizan Evroliga druga utakmica najava Izvor: Profimedia

Partizan je napravio brejk i poveo u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Reala. U Madridu je srpski tim pobijedio u prvom meču (89:87). Igrač odluke bio je Kevin Panter koji je dao trojku za potpuni muk u dvorani. Odmah poslije tog meča su svi, na čelu sa Željkom Obradovićem, naglasili da je susret već "arhiviran" i da se spremaju za drugi meč.

Nema nikakvih tajni između timova, znaju i jedni i drugi koliko je drugi susret u španskoj prestonici bitan, a veći pritisak je definitivno na Realu. Partizan bi pobjedom napravio ogroman korak ka fajnal-foru, ali ni poraz nije smak svijeta, jer bi to značilo da se dva meča igraju u "vreloj" beogradskoj "Areni".

Crno-bijeli će ići na pobjedu. "Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo je da probamo da igramo opušteno. Ostavljati nešto za kasnije je nemoguće, to je prva stvar koju sam rekao igračima u svlačionici", poručio je Obradović poslije prvog meča i tako svima stavio do znanja da neće biti nikakvog kalkulisanja.

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: Profimedia

Meč se igra u "Viznik centru" u Madridu od 20.45 časova.

GDJE JE PRENOS?

Prenos je na televiziji "Sport klub". Kao i obično, tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: MN PRESS

Drugi meč u Madridu sude Sreten Radović (Hrvatska), Oleg Latiševs (Letonija) i Fernando Roča (Portugal).

U REKETU SE RJEŠAVA - ŠTA JE SA TAVARESOM?

Izvor: Profimedia

Prema viđenom u dosadašnjim utakmicama od igrača u reketu dosta zavisi u mečevima srpskog i španskog tima. Zbog toga je glavno pitanje šta se dešava sa Valterom Tavaresom? Centar od 220 centimetara ima problem sa povredom lijevog koljena i pod upitnikom je za drugi meč. Dodatni problem za Ćusa Matea je i što Vensan Poarije nije spreman. Mogla bi to da bude velika prednost za Matijasa Lesora i Alena Smailagića.

Smailagić je u prethodna dva meča bio jedan od iks faktora, jer je izvlačio Tavaresa iz reketa, pogađao trojke i zadavao muke Madriđanima, a Lesor igra vjerovatno i najbolju sezonu u karijeri. Dosta toga moglo bi da zavisi od reketa...

TRENERI

Izvor: MN PRESS

Nema potrebe mnogo trošiti riječi kada su treneri u pitanju. Jasno je da je Željko Obradović mnogo iskusniji od Ćusa Matea i da je tu velika prednost Partizana. Pokazao je to i detalj iz završnice prvog meča, prije trojke Pantera, kada je Lesor prenio loptu i dodao do Kevina. Srpski stručnjak bi u tom trenutku vjerovatno tražio da se pravi faul na centru i da sam odlučuje o svojoj sudbini u posljednjem napadu, Mateo o tome nije ni pomislio...

Podsjetimo, u plej-of serijama u karijeri Željko ima skor 20-1, izgubio je samo jednom, na klupi Panatinaikosa u serzoni 2005/06, dok je Ćus sa druge strane više vremena proveo kao asistent nego kao glavni trener. Bio je pomoćnik Pablu Lasu prije nego što je postao glavni trener Reala.

PARTIZAN PREKINUO LOŠU TRADICIJU!

Izvor: Profimedia

Partizan je pobjedom u Madridu prekinuo i lošu tradiciju, bio je to prvi trijumf crno-bijelih protiv Reala na gostovanjima. Sve prethodne pobjede srpski tim ostvario je kod kuće i zbog toga uspjeh u Španiji ima dodatni značaj pred drugu utakmicu. Posebno ako se uzme u obzir i da je u istoriji Evrolige samo jedan tim uspio da se izvuče kada je prvu utakmicu izgubio kod kuće, što je još jedan podatak koji ide na ruku Obradovića i njegovih izabranika.

Kada je istorija u pitanju, biće ovo jubilarni 20. okršaj Partizana i Reala. Madriđani vode sa 15:4. Međutim, treba istaći da je dva prethodna meča dobio tim u crno-bijelim dresovima. Pokušaće to da učine i treći put u nizu, ako u tome uspiju, imaće prvu meč loptu u "Areni" već 2. maja...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC