• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bi bio zadnji u Evroligi? Sale odgovorio Mišku! Heroj crno-bijelih prvaka Evrope odmah pisao Ražnatoviću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Saša Đorđević ovo poručio Mišku Ražnatoviću!

 Saša Đorđević odgovorio Mišku Ražnatoviću Izvor: MN PRESS

Poznati srpski menadžer Miodrag Miško Ražnatović otvoreno je rekao da smatra da bi Partizanov šampionski tim iz 1992. godine bio danas posljednji u Evroligi. Heroj te ekipe, Aleksandar Saša Đorđević, odgovorio mu je: "Vjerovatno..." i uz to ironično dodao: "Ja imam vještački kuk, Sale je operisao zglobove, Ivo tetivu i stent, Stragi ima 50-ak kilograma više, Rebarac ima stent ili dva, Dragutinu su otišla koljena… A, falio bi nam i Šarić puno... itd itd. A i svi smo već u pedesetim, ne baš u treningu i idealnim godinama, mada... premda, hmmm."

Đorđević je 1992. godine u finalu dao nezaboravnu trojku za pobjedu protiv Huventuda 71:70, a trener je naravno bio Željko Obradović, koji i ove sezone predvodi crno-bijele u borbi za evropski vrh. Saša Đorđević trenutno je selektor Kine, odakle je reagovao na ove Ražnatovićeve riječi:

"Da je taj tim Partizana igrao u današnjoj Evroligi, bio bi posljednji - uz dužno poštovanje onim velikim talentima poput Saše Đorđevića ili Predraga Danilovića. Bilo je 14-16 utakmica, koliko se sjećam. Sada je oko 40, i sve je zaista drugačije. Nekada ste morali da pobijedite jedan ili dva španska tima i jedan italijanski, a sada je tu gomila španskih klubova i drugačije takmičenje."

Partizanova petorka Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Slaviša Koprivica popela se te 1992. na vrh, zajedno sa tada takođe mladim asovima Nikolom Lončarom, Mlađanom Šilobadom, Željkom Rebračom i Vladimirom Dragutinovićem. U grupnoj fazi, crno-bijeli su se plasirali kao četvrtoplasirani u grupi sa Huventudom, Estudijantesom, Filipsom, Bajerom, Rasingom, Arisom i Den Helderom, a onda su u četvrtfinalu eliminisali snažni Knor (Virtus) iz Bolonje, dok su u polufinalu pobijedili Filips, današnji Armani.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC