• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJO, ZA BOGDANA NE MORAŠ DA BRINEŠ! Bogdanović se javio iz SAD - igraće na Svjetskom prvenstvu!

Autor Dušan Ninković

Kod njega ne postoji nikakva dilema kada je u pitanju nastup za nacionalni tim.

 Bogdanović će igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije će biti jača za Bogdana! Košarkaški fanatici u Srbiji ponovo će sa mnogo nestrpljenja čekati odluku Nikole Jokića o igranju za reprezentaciju, ali za to vrijeme stiže jedna dobra vijest iz SAD - Bogdan Bogdanović hoće! Nakon što je sa Atlantom završio sezonu u kojoj su uspjeli da se domognu plej-ofa, srpski bek šuter istakao je kako će biti na raspolaganju tokom ljeta, kada nacionalni tim bude imao obaveze na drugom kraju svijeta.

Svjetsko prvenstvo u košarci ove godine igraće se u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, a Bogi je spreman da između 25. avgusta i 10. septembra bude sa saigračima iz nacionalnog tima. Srbija tek treba da sazna protiv koga će igrati, ali i ko može da se odazove pozivu selektora za ovaj turnir. Kod Bogdana je sve jasno!

"Igranje za reprezentaciju pomaže mi da se spremim za sezonu u NBA. Sviđa mi se što to koristim kao prednost", izjavio je Bogdanović i tako nedvosmisleno potvrdio da će se staviti na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću.

Bogdanović je već sa 16 godina počeo da nastupa u dresu reprezentacije. U mlađim kategorijama igrao je pod komandom Vlade Jovanovića kojeg je dobro upoznao i tokom mandata u Partizanu, a sa reprezentacijom do 19 godina je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2011. godine, dok je selektor bio Dejan Mijatović.

Ubrzo je uslijedio seniorski debi za Bogdanovića koji je od 2013. godine standardan u nacionalnom timu. Sa reprezentacijom Srbije ima srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. godine. Zbog povrede je propustio Evropsko prvenstvo 2022. godine i bilo je evidentno koliko fali Pešićevom timu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC