• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sezone za Bogdanovića! Srbin ubacio 12 poena u porazu, zna se ko će udariti na Embida...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Saznali smo sve parove polufinala Istočne konferencije.

 Bogdan Bogdanović i Atlanta uzgubili od Bostona Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović završio je sezonu u NBA ligi u prvoj rundi plej-ofa. Njegova Atlanta je preko baraža uspjela da dođe do doigravanja, nisu im davali gotovo nikakve šanse protiv Bostona, ali su na kraju ipak ostavili solidan utisak jer su dobili dvije utakmice protiv jednog od favorita za šampionski prsten. Na kraju, Boston je slavio 4:2 u seriji pošto je prethodne noći napravio "brejk" u gostima i slavio 128:120 (35:34, 33:33, 30:33, 30:20).

Interesantno je da su Seltiksi tek u posljednjoj četvrtini uspjeli da "slome otpor" upornih Hoksa, koje je nosila domaća publika, ali na kraju je ipak prevagnuo individualni kvalitet koji u svojim redovima posjeduje trener Džo Mazula.

Najefikasniji akter utakmice bio je Džejlin Braun sa 32 poena (13/25 iz igre), a odmah uz njega bio je Džejson Tejtum sa 30 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Njih dvojica su tako "na ravne časti" praktično podijelili ulogu lidera u Bostonu, a nadovezao se još i Markus Smart koji je dodao 22 poena i dobar defanzivni doprinos, kao što smo i inače navikli od njega. Dvocifren je bio i Brogdon sa 17 poena, odnosno Al Horford je imao dabl-dabl sa 10 poena i 12 skokova.

Bogdanović je meč inače završio sa 12 poena (5/8 iz igre, jedna trojka), dok je samo statistički Jang bio lider Atlante. Imao je 30 poena i deset skokova, ali je pogodio svaki treći šut (9/28). Hanter je imao 20, Kolins 16, Marej 14 i 11 asistencija...

Podshetimo, Boston će sada igrati protiv Filadelfije u polufinalu, a Njujork protiv Majamija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC