• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZANE, NAPADAJ! Sve o petoj utakmici sa Realom - u njegovim rukama su KLJUČEVI za fajnal-for Evrolige!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan u Madridu juri pobjedu za plasman na završni turnir u Kaunas.

 Sve o petoj utakmici Partizan Real Madrid Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Partizan je na korak do fajnal-fora Evrolige. Dvije šanse propustio je u Beogradu, treću ima na mjestu gdje je dva puta slavio na početku četvrtfinalne serije - u Madridu. Jedan od najtežih koraka u svijetu sporta, protiv Reala na njegovom terenu. Ulog je jasan, sve se zna i sada je momenat da pokaže od čega je satkan i da može još jednom da baci "kralja" na koljena.

Nema nikakvih tajni između srpskog i španskog tima, biće im to ukupno sedmi meč ove sezone, računajući i ligaški dio elitnog takmičenja, a peti u ovoj seriji. Novu šansu neće dobiti ni jedni ni drugi, sezona staje u 40 minuta i pored "vize" za Kaunas nosi i ulazak u istoriju. Nijedan gostujući tim nije slavio u "majstorici" plej-ofa Evrolige, ali u isto vrijeme nijedan tim nije uspio da prođe kada je imao 0-2 u seriji. Biće ispisane nove stranice istorije u glavnom gradu Španije, a Barselona čeka rivala.

Znaju dobro svi u crno-bijelom taboru šta je ulog i šta trijumf nosi.

"Nema šeste utakmice, to je valjda dobro, neko će na fajnal-for. Svašta se nešto izdešavalo u ovoj seriji, pričali smo, vidjeli šta nije valjalo i znamo šta treba da popravimo. Velika želja postoji, ovo je meč koji direktno vodi u polufinale. Statistke postoje, ta pravila su tu da bi se mijenjala, vidjećemo šta će biti poslije meča, sve staje na jednu loptu, jedan skok, jedna odbrana, dobro postavljanje, sve su to faktori koji utiču na ishod", poručio je Željko Obradović.

KAD I GDJE SE IGRA?

Meč se igra u Madridu, u "Viznik centru" i počinje u 21 čas. Prethodna dva puta kada je Partizan igrao na tom mjestu pobijedio je, sada ćemo vidjeti kakve će sreće biti. 

GDJE JE PRENOS?

Prenos je na televiziji Sport klub. Kao i obično tekstualni prenos možete da pratite na MONDU. 

KO SUDI?

Izvor: Profimedia

Peti meč između Partizana i Reala sudiće Boris Rižik (Ukrajina), Olegs Latiševs (Letonija) i Mehdi Difala (Francuska). Interesantno je da su sva trojica već bili arbitri u ovoj seriji, Rižik i Difala su, uz Emina Mogulkoča (Turska) sudili četvrti meč u Beogradu, dok je Latiševs bio na drugoj utakmici u Madridu koja je prekinuta zbog opšte tuče, tada je glavni sudija Sreten Radović (Hrvatska) donio odluku da pošalje igrače u svlačionicu na oko dva minuta prije kraja.

KEVIN PANTER - ON JE KLJUČ!

Četiri dosadašnja meča pokazala su od koga sve zavisi - od Kevina Pantera! U prvom meču dao je 26 poena, uključujući i trojku za pobjedu, u drugom je dao 14, a onda ga zbog svega što se tada desilo i suspenzije nije bilo na dva duela u Beogradu, oba je srpski tim izgubio. Sada se vraća, biće na parketu i njegov povratak plaši čak i Ćusa Matea i Madriđane.

"Panter je sjajan igrač, može da 'otključa' neke stvari na terenu, da kreira svoj šut, da kreira za druge, privlači veću pažnju odbrane i to pomaže drugim igračima da budu otvoreni, promijeniće sigurno neke stvari na parketu", poručio je Matijas Lesor koji će u reketu voditi veliku borbu sa Valterom Tavaresom.

PROBLEMI U BEGRADU, RJEŠENJE U MADRIDU!

Partizan je u prva dva meča odigrao gotovo savršeno, imao je odgovor na sve. U druga dva ogroman problem pravila je zonska odbrana Reala. Šut nije služio crno-bijele, osim Zeka Ledeja gotovo svi ostali promašivali su, posebno Dante Egzum (5/11 za dva, 1/8 za tri u trećem i četvrtom meču) i Džejms Naneli (3/13 za dva, 3/8 za tri u trećem i četvrtom meču), zbog povrede nije mogao da pomogne Aleksa Avramović. Rješenje za zonsku odbranu je prosto - šut.

Željko Obradović je kao ključ istakao "bolji protok lopte, uzimanje lakih šuteva i povjerenje u sopstvene mogućnosti", a upravo je ta dodatna dimenzija ono što donosi povratak Pantera na parket. "Njegova igra je savršena za ono što pokušavamo da uradimo, oni igraju zonsku odbranu, Tavares ostaje u reketu, ovako će morati da izlazi na šuteve, to otvara neke druge stvari za nas i značiće nam mnogo, on je naš kapiten", istakao je Egzum.

Jasno je da će crno-bijeli pokušavati što više da izvlače Tavaresa iz reketa i da ostavljaju prostor za prodor, a za to je potrebno da pogađaju, da izbace rivala iz zone komfora i da ih dodatno unervoze.

ISTORIJA

Odigraće Partizan i Real 23. meč, španski tim je uspješniji, upisao je 17 pobjeda. Međutim, ono što je Željkova ekipa uspjela u ovoj sezoni daje dodatno samopuzdane. Crno-bijeli su pobjedama u Madridu srušili tradiciju, pošto su prvi put pobijedili "kraljevski klub" na gostovanju.

Od pet pobjeda, dvije je Partizan ostvario u gostima i to obje krajem aprila. Može li i treća da bude u kratkom vremenskom razmaku? Odgovor će stići vrlo brzo, samo jedan tim odlazi na fajnal-for i tamo ga već čeka Barselona koja je sa 3-0 rutinski završila posao sa Žalgirisom...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC