• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO IZGLEDA ŠAMPIONSKI TIM! Jokić otkrio detalje "prevare", pa poručio: Možemo da napravimo nešto VELIKO!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić odgovarao je na pitanja medija poslije plasmana u finale Zapada.

 Nikola Jokić izjava nakon plasmana Denvera u finale Zapada NBA lige Izvor: Printscreen/Twitter/NBA

Nikola Jokić ponovo pokazuje zašto je on pravi MVP u NBA ligi. Odveo je Denver u finale Zapada, pobjedom u šestom meču protiv Finiksa (125:100), upisao je tripl-dabl (32, 12as, 10sk) i svima stavio do znanja ko je najbolji. Poslije meča je na konferenciji za medije bio odlično raspoložen dok je pričao sa novinarima.

Kao i obično, pohvalio je prvo cijeli tim, sebe nije stavljao u prvi plan.

"Morali smo da igramo kao da smo kod kuće, vidjelo se to u prvom poluvremenu (81:51), još od prve četvrtine. Poup je počeo odlično na obje strane terena, pogodio je neke šuteve, odbrana je bila fantastična. Brus Braun, svi su dali doprinos, dobra utakmica za nas", počeo je Jokić.

Nastavio je u istom dahu. "Gordon možda ofanzivno nije bio toliko dobar, ali je defanzivno uradio sjajan posao, Durent je jedan od najbojlih ofanzivaca u ligi, morali smo da budemo tu, da mu otežamo posao, uradio je to i Kristijan Braun. Cijeli tim je bio odličan tokom cijele serije. Naša najbolja utakmica? Mislim da je to bio peti meč u ovoj seriji kod kuće, to je dobar znak."

Ponovo će igrati u finalu Zapada, nada se da će sada stvari biti drugačije. "Ne znam šta je razlika, vidjećemo, stvarno ne znam. Nadam se da će biti drugačije, jer smo izgubili prethodni put. Bio je to u 'mjehuru' protiv Lejkersa, bili smo povrijeđeni protiv Golden Stejta, pričam o timovima od kojih smo izgubili. Imamo priliku da uradimo nešto veliko."

Srbin je u seriji protiv Finiksa prosječno bilježio tripl-dabl, 34,5 poena, 13,2 skoka i 10,3 asistencije po meču. Novinari su ga pitali da li je mogao da zamisli da će imati takve brojke.

"Nikada takve stvari nisam zamišljao, ne možete da maštate o tome. Ako već pričamo o tome, nisam maštao ni o tome da ću igrati u NBA ligi. Stvarno mi je drago da sam ovdje, da tim pobjeđuje, napredujemo iz godine u godinu, nevjerovatno je biti dio ovog putovanja. Možemo da uradimo nešto lijepo."

Raduje ga što cijela ekipa pokazuje pobjednički mentalitet. "Izgledali smo kao šampionski tim u tom petom meču, ovdje smo pobijedili u šestom. Ne znam kako izgleda šampion, ali mislim da treba ovako da izgleda. Svi su bili fokusirani, tjerali smo ih van zone komfora, gurali smo ih u pozicije koje nama više odgovaraju, ponosan sam na ove momke."

Džamal Marej je pred ovaj meč bio pod upitnikom, jer je bio bolestan, a Nikola je stigao i da se našali na to pitanje.

"Prevarili smo ih, to je bio naš plan. Šalim se naravno. Igram sa njim od kada je došao u ligu, bio je takmičarski nastrojen od starta, uvijek je želio više, njegov način razmišljanja je takav da je spreman uvijek da igra, bio je na terenu i kada mu je bilo gore, sjajan je partner za ovakvo putovanje."

Kevin Durent mu je prvi čestitao poslije meča, a onda je rekao da je "Nikola jedan od najboljih igrača ikada", pitali su mediji srpskog asa da otkrije o čemu su pričali i da prokomentariše ovu izjavu. "Ne, ne, ne želim da kažem šta mi je rekao. Znači mnogo kada takve riječi dolaze od sjajnog igrača. Bio je MVP, jedan od najboljih strijelaca ikada, mnogo mi znače njegove riječi, hvala mu na tome."

Do borbe za prsten Nagetse dijeli još jedna plej-of serija. U finalu Zapada igraće protiv Golden Stejta li Los Anđeles Lejkersa. "Igraćemo protiv Voriorsa ili Lejkersa, oba tima su nas ranije pobjeđivala, svi timovi su talentovani, ne možete da se opustite, morate da igrate svoju igru, da vjerujete u sebe, da ne dozvolite da druge stvari utiču na vas", zaključio je Jokić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC