• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAESTRALNI JOKIĆ ODVEO DENVER U FINALE! Durent i Buker PREGAŽENI, dominacija Srbina - tripl-dabl i korak bliže tituli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić odveo je Denver u finale Zapada, upisao je novi tripl-dabl. Finiks je demoliran u šestoj utakmici i to na gostovanju.

 Denver u finalu Zapada, novi tripl-dabl Nikole Jokića Izvor: Profimedia

Nikola Jokić odveo je Denver u finale Zapadne konferencije!

Finiks je pregažen i to na gostovanju - 125:100 (44:26, 37:25, 22:25, 22:24). Srbin je dominirao, upisao novi tripl-dabl (32, 12as, 10sk), pokazao još jednom svima zašto je on pravi MVP NBA lige i približio je Nagetse osvajanju titule. Do borbe za prsten dijeli ih još jedna serija, čekaju pobjednika duela Lejkersa i Golden Stejta, tamo je 3:2 za tim iz Los Anđelesa.

Prijetio je Devin Buker, Kevin Durent stigao je u Sanse iz Bruklina da bi se borio za pehar, ali je Jokić raspršio sve njihove snove. Pokušali su na sve načine, čak i uz pomoć vlasnika milijardera Meta Išbije, ništa nije djelovalo, srpski centar je dominirao tokom cijele serije.

Šesti meč koji je bio najvažniji u sezoni za domaćina završen je već u prvoj četvrtini, Nikola je plesao, a kada je to slučaj, onda sve izgleda savršeno (44:26). Dao je 12 poena u prvoj dionici. Na poluvremenu je bilo "+30" (81:51), Jokić je tada imao 20 poena, sedam asistencija i šest skokova. Drugo poluvrijeme bilo je čisto odrađivanje posla, nije Nikola forsirao, Denver je kontrolisao dešavanja na parketu za rutinski trijumf. Iskoristio je i to što nije igrao Deandre Ejton, mada mu ni on nije mogao ništa i na mečevima kada je bio tu, osim u situaciji kada ga je zaustavio faulom koji nije suđen.

Kada je lista strijelaca u pitanju, pored Jokića u pobjedničkom timu istakli su se još Džamal Marej (26, 4sk, 4as) i Kentavijus Koldvel-Poup (21, 5sk, 3as), dok su na drugoj strani najbolji bili Kameron Pejn (31, 6sk) i Kevin Durent (23, 5sk, 5as), a Devin Buker odigrao je užasan meč (12, 8as, 4/13 iz igre).

Pogledajte i najzanimljivije Nikoline poteze tokom ove serije:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC