• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarađuje milione u NBA, a izigrava kriminalca! Uhvaćen s pištoljem, klub ga odmah kaznio - šta mu se dešava?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznati NBA superstar srlja iz greške u grešku. Očigledno je da ni kazne ne pomažu.

 Dža Morent nosio pištolj, klub ga kaznio Izvor: Profimedia

NBA superstar Dža Morent snimljen je kako drži pištolj u kolima i njegov klub, Memfis Grizliji, odmah ga je suspendovao na neodređeno sa svih timskih aktivnosti. Ranije ove godine on je već "uhvaćen" u automobilu iz kojeg je prećeno oružjem sa laserom, a ovog puta je usnimljen baš sa pištoljem u ruci. "Svjesni smo video-snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem je Dža Morent. Suspendovan je sa svih timskih aktivnosti dok se sačekaju rezultati istrage. Nemamo daljih komentara u ovom trenutku".

Dža Morent, prethodnih godina jedan od najboljih igrača live i po mnogima najatraktivniji košarkaš današnjice, potpuno je "izgubio kompas" ove sezone, kao i još neki njegovi saigrači - mada oni ipak nisu radili ništa suprotno zakonu. Eksplozivni plejmejker prešao je sve granice drugi put u kratkom roku i ostaje da se vidi kako će ga NBA liga kazniti, a s obzirom na to da mu je ovo ponovljeni incident, ne bi bilo iznenađenje ako bude oštro kažnjen.

Tragajući za razlogom ovakvog njegovog ponašanja, mnogi bi pomislili na to da je odrastao u siromaštvu i kriminalu, kao i nemali broj uspješnih američkih košarkaša, koji su uspjeli da pobegnu iz geta i da suprotno svim predviđanjima naprave ogroman uspjeh i novac. Morentova priča uopšte nije takva, jer je on odrastao u skladnoj porodici, bivšeg košarkaša Ti Morenta i majke Džejmi Morent, takođe bivše košarkašice i igračice softbola na koledžu.

Američki mediji pisali su o tome da iako nije bio dijete bogataša, imao je sve što je potrebno da odrasta bez velikih odricanja, a njegov otac bio je uvijek tu za njega da mu pomogne. I pomogao mu je, jer je Dža stigao do NBA kao nacionalna zvijezda poslije srednjoškolskih dana u Krestvudu, u rodnoj Južnoj Karolini, a potom i nakon dvije godine na koledžu Marej stejt. Na draftu 2019. bio je drugi "pik" (prvi je bio tada senzacionalni Zajon Vilijamson), a prve Morentove godine u najjačoj ligi na svijetu nisu nagovještavale da će praviti ovakve probleme.

Ipak, prošlog ljeta pojavila se prva glasina da je Morent uperio pištolj ka jednom srednjoškolcu, dok ga je zajedno sa prijateljima prebijao. Ta glasina bila je brzo odbačena u NBA ligi, ali je tokom sezone situacija eskalirala na drugi način. Nakon što je bio u automobilu iz kojeg je prijećeno oružjem sa laserom, Morent je bio suspendovan na samo dvije utakmice. Sada se čini da će biti oštrije sankcionisan, a to se možda odrazi i na njegovu poziciju u timu sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor na 194 miliona dolara, prema kojem će sljedeće sezone zaraditi čak 33,5 miliona dolara.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC