• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA JE MEĐU PET NAJBOLJIH TIMOVA U EVROPI! Mijović svjestan razlike u kvalitetu: Njihove glave su na drugačijem nivou

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Petar Mijović odgovarao je na pitanja medija na konferenciji poslije poraza od Crvene zvezde.

 Petar Mijović izjava poslije poraza od Crvene zvezde Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Crvena zvezda Meridianbet ubjedljivo je savladala Budućnost na startu polufinalne serije ABA lige (93:55). Od prve sekunde je srpski tim diktirao dešavanja na parketu i došao na korak do plasmana u finale. Sve bi moglo da bude riješeno 23. maja, pošto se tada igra revanš u Podgorici.

Šef struke gostiju Petar Mijović bio je razočaran izdanjem svojih izabranika. "Poslije ovakvog rezultata i ovakvo odigranog prvog poluvremena, sve što se do kraja desilo je jedan slijed događaja koji je bio očekivan u sudaru dva kvaliteta. Odosno odnosa kvaliteta kakav je naš i ekipe Zvezde. Ako niste na maksimalnom fokusu i koncentraciji svih 40 minuta, nemate šta da tražite protiv ovakvog tima. Mi ne da nismo 40 minuta bili u dovoljnoj mjeri na potrebnom nivou, prvenstveno mislim na fokus i koncentraciju u izvršavanju određenih zadataka. Osim uvodnih nekoliko minuta nismo bili u utakmici. Uspjeli smo da im otvorimo teren, da Kampaco u uvodnih nekoliko minuta na naš koš razvuče našu tranzicionu odbranu, omogući otvorene šuteve, Bentil i Petrušev su ubacili u visokom procentu šuteve za tri. Razlika u rezultatu pokazuje da smo bili izuzetno 'meki', sve to je bilo dovoljno za ovo što smo prikazali, a prikazali smo vrlo, vrlo malo", počeo je Mijović.

Vjeruje da njegov tim može da odigra mnogo bolje u "Morači". "Bazične stvari moramo da popravimo, moraš da budeš maksimalno koncentrisan, energičan da bi uspio da izvršavaš zadatke, moramo da podignemo to na maksimum, ne na određenu mjeru. Tako mora svih 40 minuta da bi utakmica mogla da se igra. PRocenti šuta bili su poražavajući, došli su kao pad samopouzdanja koje smo kreirali u prethodnom peridou, opet nedovoljna adaptacija na ono što je Zvezda pokazala. Mnogo mora bolje, od odbrane jedan na jedan, zagrađivanje koša, tranzicija. I ono što smo uspjeli da iskontrolišemo, padali smo na neke druge stvari, bilo je mnogo otvorenih šuteva. Ovo je ekipa koja je i sa igračke i trenerske strane jedna od pet najboljih u Evropi."

Za kraj je upitan i da li je prevelika razlika između "vječitih" koji igraju Evroligu i ostalih timova u ABA ligi. "Svaka utakmcia je priča za sebe, nećemo izaći na drugi meč sa namjerom da izgubimo što manje, već da izađemo i da igramo u ritmu koji bi mogao da nam omogući da slavimo. Ima mnogo stvari koje moramo da otvorimo. Partizan i Zvezda pokazali su tokom ligaškog dijela razliku, neki porazi tu bili su više splet nekih okolnosti. Ovo je plej-of, glave su na drugačijem nivou, Zvezda je 'zaključana' sa svojim ambicijama, po pristupu se vidjelo šta žele od ovog meča. Možemo da očekujemo i veću razliku nego što je bila tokom ligaškog dijela sezone", zaključio je Mijović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC