• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin će trenirati Durenta - i još dobija Hardena? Senzacionalna vijest iz NBA, Čačanin na cijeni u Americi

Autor Dragan Šutvić

Darko Rajaković je u grupi pomoćnih trenera koje Finiks razmatra za šefa stručnog štaba.

 darko rajaković kandidat za trenera finiksa  Izvor: Profimedia

Srpski trener Darko Rajaković jedan je od kandidata za novog trenera Finiksa, prenosi dobro obaviješteni NBA insajder Adrijan Vojnarovski. Rajaković je u grupi pomoćnih trenera iz najjače lige koji su dobili dozvolu svojih klubova da budu intervjuisani za posao glavnog trenera u Arizoni, nakon što je Met Išbija odlučio da smijeni Montija Vilijamsa poslije četiri dobre sezone. Ipak, eliminacija protiv Denvera, u seriji u kojoj nisu bili ravnopravni, označava početak nove ere.

Osim Rajakovića koji radi u Memfisu kod trenera Tejlora Dženkinsa, kandidati za klupu Sansa su još Đordi Fernandez iz Sakramenta i Čarls Li iz Milvokija. Za sada nema informacija da li su njih trojica i jedini kandidati ili će se polje interesovanja tek širiti, posebno nakon otkaza "luksuznom" treneru Doku Riversu.

Finiks pravi velike planove za ljeto pošto žele da dovedu i Džejmsa Hardena iz Filadelfije (sve je izvjesnije da neće ostati u klubu nakon što postane neograničeni slobodan agent), dok se provlače još neka zanimljiva imena. Nije nemoguće da Finiks trejduje Diandrea Ejtona, prvog pika sa drafta 2019. godine, pošto se rukovodstvu nije dopao način na koji se "štedio" u seriji protiv Nagetsa, dok je i ranije pokazivao znakove nezadovoljstva prije potpisa novog ugovora.

Podsjetimo, prethodno se Darko Rajaković našao i u užem krugu kandidata za klupu Toronta, s tim da Reptorsi još nisu izabrali nasljednika Nika Nursa. Ukoliko bi postao trener nekog od ova dva kluba, postao bi tek drugi Evropljanin kome je to uspelo za rukom u NBA pošto je prethodno upravo Finiks angažovao Igora Kokoškova (2018-19).

Darko Rajaković inače ima samo 44 godine i još od devedesetih godina je u trenerskim vodama. Radio je u mlađim kategorijama lokalnog Borca, da bi potom preuzeo mlađe kategorije Crvene zvezde. Na ovom poslu zadržao se od 1999. do 2007. godine, potom je otišao kratko u Španiju, pa u SAD gde je vodio razvojni tim Oklahome. Od 2014. godine bio je u stručnom štabu Tandera u njihovoj najjačoj eri, da bi potom 2019. otišao u Finiks na godinu dana. Od 2020. je u Memfisu i nije tajna da je važan šraf u klubu koji prethodne dvije godine igra strašnu košarku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC