• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ NA POBJEDU OD NBA FINALA! Somborac se mučio, a onda kad je najvažnije riješio meč - Lebron na koljenima!

Autor Dragana Božić

Srpski košarkaš Nikola Jokić je na samo pobjedu daleko od NBA finala.

 Nikola Jokić pobijedio Lejkerse Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić je na samo jednu pobjedu od NBA finala! Denver je napravio "brejk" i na gostovanju u Los Anđelesu i poveo je 3:0 u seriji, tako da ih sasvim malo dijeli od borbe za šampionski prsten. Daleko od toga da je bilo lako pošto su tek na kraju utakmice, baš zahvaljujući Jokiću, uspjeli da "slome duh" Lebrona Džejmsa i njegovih saigrača, tako da su slavili 119:108 (32:20, 26:35, 26:27, 35:26).

Nikola Jokić je inače odigrao slabo prvo poluvrijeme, šut ga nikako nije služio (2/8 u prvom dijelu), potom je u trećoj dionici dobio četvrtu ličnu, da bi u posljednjoj krenula njegova čuvena rapsodija. Pojavio se kada je najvažnije i dao 15 poena u četvrtom kvartalu, uz najvažniji poen na meču - trojku na tri minuta do kraja kojom je Denver poveo 111:101.

Na kraju, Jokić je meč završio sa 24 poena (9/19), šest skokova i osam asistencija, što je statistički jedna od njegovih prosječnijih partija u NBA plej-ofu, međutim uticaj koji je imao na igru je nevjerovatan. Preuzeo je odgovornost kada se "lomilo" i pokazao je da je pravi MVP, dok je istovremeno otvorio prostor i Džamalu Mareju da se raspuca, pa je Kanađanin postigao 37 poena (15/29), uz još sedam skokova i šest asistencija.

U ekipi Denvera još trojica košarkaša su bila dvocifrena i zaista su bili više nego velikodušna pomoć - Majkl Porter Džunior je imao dabl-dabl (14 poena i deset skokova), Braun je dodao 15, dok je Kaldvel-Poup, uz vrhunsku igru u odbrani, doprinio i sa 17 poena, od čega četiri trojke.


S druge strane Dejvis je mučio Jokića, iznuđivao faulove, tako da je ubacio 28 poena i imao je 18 skokova, ali to nije bilo dovoljno jer su raspoloženi bili tek Lebron Džejmsa i Ostin Rivs sa po 23 poena. Obojica su bili "aktivni" i u drugim kategorijama, tako da je "Kralj" imao još sedam skokova i 12 asistencija, dok je košarkaš koga često zovu i "seljački Kobi" dodao sedam skokova i pet asistencija.

Denver Nagetsi će u noći ponedjeljak na utorak imati priliku da "ovjere" plasman u finale NBA lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC