• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KARI PISAO DA GA "OGRADE ŽICOM" OD SIROTINJE, PA ZA TO DOBIO NAGRADU: NBA mu dala priznanje zbog Mišel Obame

Stef Kari je "šampion socijalne pravde" u NBA ove sezone. Da li je zaslužio, procijenite sami.

 Stef Kari dobio nagradu  za doprinos socijalnoj jednakosti i pravdi Izvor: Profimedia

NBA liga je dodelila još jednu nagradu, a ovoga puta je to nagrada "Karim Abdul Džabar" za doprinos socijalnoj jednakosti i pravdi. Ona je, ironično otišla u ruke Stefa Karija! Nagrada koja je dobila ime po čuvenom centru koji se aktivno borio protiv rasprostranjenog rasizma i nejednakosti u američkom društvu otišla je u ruke Karija, koji je ne tako davno javnosti poslao ovo pismo: 

"Kao stanovnici Atertona pratimo planove o izgradnji novih stanova i oklijevamo da koristimo izraze kao što je "ne u našem dvorištu", ali želimo da pošaljemo poruku. Sigurnost i privatnost naše djece nastavlja da nam bude najveći prioritet ijedan od najvećih razloga što smo izabrali Aterton kao dom. Uz gustinu naseljenosti koja je sada predviđena ovim projektom postoje velike bojazni za privatnost i sigurnost našeg doma i domova ispod našeg. Mi lijepo molimo grad da usvoji novi prostorni plan bez dodavanja ovog projekta u njega. Ako to ne bude dovoljno zatražićemo da se uloži u podizanje visoke ograde i blokova koji bi spriječili upad i pogled na imanje naše porodice". napisano je u pismu porodice Kari povodom planova da se u blizini vile u kojoj Stef Kari živi izrade socijalni stanovi. 

On i njegova supruga Ajiša nisu željeli da se takvi stanovi za ugrožene socijalne grupe grade blizu njihove vile vrijedne 30.000.000 dolara, a sada su dobili nagradu za pomoć ugroženim socijalnim grupama.

Kako se navodi u saopštenju "bek Golden Stejta Stef Kari dobio je nagradu Karim Abdul Džabar za sezonu 2022/23 zbog posvećenosti socijalnoj pravdi i Abdul-Džabarovoj misiji da se osnaže individualci i grupe koji su marginalizovanI."

Kao glavni doprinos socijalnoj pravdi Stefa Karija navodi se učestvovanje u kampanji Mišel Obame "Kada svi glasamo" koja se bavi registracijom novih glasača i povećavanjem izlaznosti na izborima, a navodi se da je putem te organizacije motivisano više miliona novih glasača. Takođe se navodi da je 2022. godine konačno diplomirao na Dejvidsonu i tom prilikom napisao rad na temu rodne jednakosti u sportu. Pominje se još i želja njegovih medijskih i multimedijalnih kompanija da "inspirišu" mlade, neprivilegovane i potlačene. Sve, samo da nisu u njegovom dvorištu. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC