• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUDI, ĆAĆO I LJULJ IDU NA MUNDOBASKET: Hoće da odbrane svjetsko zlato, godine su samo broj

Reprezentacija Španije se ne odriče svojih veterana tako lako.

 Spisak Španije za Mundobasket Izvor: Profimedia

Podmlaćivanje? Ma kakvi! Tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati, pa je tako novi predsjednik FIBA Evropa i aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa najavljuje da će na Mundobasketu za nacionalni tim igrati Serhio Ljulj, Ćaćo Rodrigez i Rudi Fernandez.

Nakon što je Ljulj uz sjajan doprinos Fernandeza i Rodrigeza osvojio titulu prvaka Evrope sa Realom, njih trojica su spremna da zaigraju za nacionalni tim.

"Razgovarao sam s Albertom Ererosom, sa Rudijem, Ćaćom Rodrigesom i Ljuljom. Mnogo sam sretan zbog njih. Vidim mnogo sličnosti sa našom pobjedom na Eurobasketu. Dvije nedjelje ranije, činilo se da su ispali iz Evrolige nakon što su gubili 0-2 od Partizana. Najnevjerovatnije je to što su mi, kad sam razgovarao sa njima, Ljulj i Rudi prvo rekli: ‘Vidimo se ovog ljeta’," rekao je Garbahosa.

Serhio Ljulj ima 35, Serhio Rodrigez 36, a Rudi Fernandez 38 godina, ali još su gladni trofeja, pogotovo u dresu svog nacionalnog tima. Rudi Fernandez je bio lider tima koji je na Eurobasketu 2022. godine osvojio titulu, dok je Ljulj sa turnira otpao zbog povrede u posljednjem momentu. 

Na Svjetskom prvenstvu Španci su u grupi sa Iranom, Obalom Slonovače i Brazilon, a pored braće Ernandgomez, Santija Aldame, Usmana Garube, Đoela Pare, Aleksa Abrinjesa, Huana Nunjeza, Haimea Pradilje i Santija Huste kao mlađe garde računa se na ovaj veteranski trio kao i na Rikija Rubija, Viktora Klavera, ali i Lorenca Brauna. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC