• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić opet uradio što niko nije u istoriji! 77 godina se igra NBA, Srbin srušio REKORD koji nisu ni Džordan, Lebron...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dominacija koju bilježi Nikola Jokić u ovom NBA plej-ofu najbolje se očitava kroz sljedeće brojke.

 Nikola Jokić prvi NBA igrač sa 250 skokova i 150 asistencija u plej-ofu Izvor: Profimedia

Nikola Jokić napravio je sa Denverom još jedan "brejk" na Floridi i sada vodi 3:1 protiv Majamija. Denver je na teškom gostovanju slavio 108:95 i sada se nalazi na samo pobjedu od prvog šampionskog prstena u istoriji franšize, a sve to dok Nikola Jokić bilježi istorijske brojke u plej-ofu.

Kao da je Jokića skroz "oslobodilo" to što je Džoel Embid dobio MVP nagradu i tako je bez ikakve potrebe da se ikome dokazuje ušao u doigravanje i bilježi bukvalno tripl-dabl prosjek. U posljednjoj pobjedi protiv Majamija nedostajale su mu asistencije, ali je opet dominirao sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije (uprkos povredi zgloba noge i opterećenosti faulovima), pa je opet upisan zlatnim slovima u istoriju košarke jer to što je tokom noći uradio - opet niko nikada nije!

Nikola Jokić je na 3:35 do kraja treće dionice postao prvi košarkaš u istoriji NBA plej-ofa koji je zabilježio više od 250 skokova i više od 150 asistencija. Dakle, to prije njega nije mogao niko od velikana svjetske košarke, a dobro znamo ko je sve igrao plej-of i borio se za titule svih ovih godina...


Bilo je onih koji su postizali više poena u toku jednog plej-of niza, međutim da neko toliko dominira u druge dvije kategorije, dakle u skokovima i asistencijama, nikada do sada nije viđeno - i pitanje je da li će ikada. Odnosno, jedini koji bi mogao da nadmaši ovaj rekord Jokića - mogao bi da bude upravo Jokić u nekim narednim sezonama, pošto niko od trenutnih igrača u NBA nije ni na vidiku da može da bilježi pomenute brojke.

Podsjetimo, Nikola Jokić je odigrao 18 mečeva u ovom plej-ofu sa Denverom i na njima ima "bolesne" brojke - 30,5 poena, 13,4 skokova i 10,1 asistencija. Nije zgoreg da se pomene da iz igre šutira 54,6 odsto i da trojke pogađa u najboljim procentima do sada - 47 odsto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC