• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ NA POBJEDU OD ŠAMPIONSKE TITULE! Tukli ga, potkradali, ali DŽABE - Srbin dominirao, prsten je blizu! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić odigrao još jednu vrhunsku utakmicu u NBA plej-ofu i sa Denverom slavio u Majamiju, pa je na pobjedu od šampionske titule.

 Denver poveo 3:1 protiv Majamija u finalu NBA lige Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je sa Denverom na samo jednu pobjedu od prvog šampionskog prstena pošto je napravio još jedan "brejk" na gostovanju na Floridi! Na kraju, Denver je slavio protiv Majamija 108:95 (20:21, 35:30, 31:22, 22:22) i tako trenutno vodi 3:1 u seriji, pa će u noći sa ponedjeljka na utorak pred svojim navijačima imati priliku da proslavi titulu.

U fizički najizazovnijoj utakmici finala za Denver, pokazali su još jednom da igraju najbolju košarku i da im čak ni Majami, koji je zaista maestralan u plej-ofu, ipak nije dovoljno snažan izazivač. Jednostavno, sa Jokićem koji bilježi istorijski visoke brojke u doigravanju, bilo bi čudo da Denver ne dođe do šampionskog prstena, dok se moraju pohvaliti i saigrači srpskog centra jer igraju bez velikih oscilacija.

Tako je Nikola Jokić prethodne noči zabilježio 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije, ali nije bio najefikasniji igrač svog tima pošto je morao da propusti minute na početku i kraju utakmice. Prvo zbog povrede zgloba, potom i zbog ličnih grešaka koje nisu ni postojale, međutim čak i tada su se Nagetsi vrlo dobro snalazili na parketu i pokazali su da su sazreli kao ekipa. Doskoro, tako nešto nije bilo ni zamislivo, ali su naučili kako da prežive i određene minute bez Jokića, a to bi samo po sebi trebalo da bude dovoljno da se osvoji titula.


Jokić je imao sjajnu podršku Arona Gordona koji je odigrao najbolji plej-of meč u karijeri sa 27 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali i sjajni Brus Braun je vrhunski doprinos dao sa klupe. Ubacio je 21 poen (šut 8/11), što je bilo potrebno kako bi zamijenio nešto slabiji nastup Džamala Mareja - 15 poena (5/17) i 12 asistencija.

Dvocifren, ali opet nedovoljno kvalitetan, bio je Majkl Porter sa 11 poena, dok su se u strijelce upisali još Kaldvel-Poup (7), Grin (3) i K. Braun (1). S druge strane prednjačio je Džimi Batler sa 25 poena, ali da bi Majami nešto uradio u ovoj seriji, jednostavno su bile potrebne njegove istorijske partije od po 45-50 poena, što jednostavno nije u stanju da pruži sa ovako dobrom odbranom koju igra Denver. I teško da će se to promijeniti do utorka...

Pogledajte majstorije Jokića i Gordona.
Izvor: Youtube/NBA

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC