• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toronto htio Srbina, a ne svjetskog šampiona: Oglasio se i čuveni trener - morao je da čestita Darku Rajakoviću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najboljih trenera u evropskoj košarci nije imao šanse protiv srpskog stručnjaka Darka Rajakovića koji sjeda na klupu kanadskog tima.

 Serđo Skariolo čestitao Darku Rajakoviću na poslu u NBA Izvor: Profimedia

Sjajne vijesti stigle su iz Sjeverne Amerike u subotu uveče - srpski stručnjak Darko Rajaković (44) biće novi trener Toronto Reptorsa i jedinu NBA ekipu iz Kanade povešće u narednu sezonu najjače košarkaške lige na svijetu. Rođeni Čačanin, nekadašnji trener mlađih kategorija Borca i Crvene zvezde, a zatim dugogodišnji pomoćnik u tri američka tima dobio je veliku šansu, a na tome mu je čestitao i jedan od najboljih trenera današnjice.

Aktuelni šampion Evrope i svijeta sa reprezentacijom Španije Serđo Skariolo, stručnjak koji je bio u užem krugu kandidata za mjesto na klupi Toronta, oglasio se i čestitao srpskom stručnjaku na najboljem poslu u dosadašnjem toku karijere.

"Čestitam i srećno mom dobrom prijatelju Darku Rajakoviću. Dobar izbor, sjajno je vidjeti da evropski trener ima šansu da se dokaže kao glavni trener NBA ekipe. Od srca hvala Reptorsima, znači mi što me je moj bivši tim uzeo u razmatranje za novog trenera", napisao je Serđo Skariolo na svom Tviter nalogu.

Serđo Skariolo je napravio veliku karijeru na klupi brojnih italijanskih timova, ali i Baskonije, Reala, Unikahe, Himkija,... Između ostalog je vodio i dva najbolja italijanska kluba - Olimpiju iz Milana i Virtus na čijoj klupi i trenutno sjedi. Prethodnih nedjelja razmatran je kao novi trener Toronto Reptorsa, u kojima je između 2018. i 2021. godine bio dio stručnog štaba. Na klupi reprezentacije Španije radi u svom drugom mandatu, a do sada je uspio da osvoji impresivan broj medalja.

Sa španskim nacionalnim timom je osvajao srebro i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kao i četiri zlatne i jednu bronzanu medalju na Evropskim takmičenjima. Između ostalog, Španci su sa Serđom Skariolom osvojili zlato i na posljednjem Evropskom prvenstvu, čija se završnica igrala u Njemačkoj 2022. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC