• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Oštećena roba, anonimusi i penzioneri": Nikola Jokić je do NBA titule vodio otpisane - to je pravo čudo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatno je kakav je tim Nikola Jokić doveo do NBA titule!

 Nikola Jokić do NBA titule vodio anonimuse i povrijeđene igrače Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je ove sezone uspio da dođe do svog prvog NBA prstena, a za razliku od nekih koji su osvajali trofeje zajedno sa zvijezdama, on je to učinio sa timom u koji skoro niko nije vjerovao.

Prva zvijezda tima pored njega je čovjek koji je za sebe rekao da je "oštećena roba" i bio je ubijeđen da će ga trejdovati. Najveći talenat ekipe je već sada imao tri operacije leđa, a najbolji defanzivac je neko za koga se mislilo da samo umije da zakucava. 

Tu su i veterani koji su izmijenjali gotovo sve timove u NBA, nekoliko igrača za koje ni najveći NBA eksperti ne znaju, kao i jedan momak iz ABA lige. Ove ljude je Nikola Jokić doveo do titule!

DŽAMAL MAREJ

Izvor: Profimedia

Kakva priča! Draftovao ga je Denver 2016. godine, a onda su povrede krenule da ga ubijaju! Poslije kidanja prednjih ukrštenih ligamenata u aprilu 2020. godine uplakan je otišao kod Majka Melouna i pitao da li ekipa planira da ga trejduje. Nije to bio plan, sačekali su ga, a on je zaplakao nakon što je odigrao nestvaran plejof i osvojio NBA trofej!

MAJKL PORTER

Izvor: Profimedia

Ogroman novac mu je dao Denver, a on se onda povrijedio! Imao je tri operacije leđa već sada, sa 24 godine, a propustio je gotovo cijelu prošlu i dijelove svake sezone u kojoj je igrao.Draftovan je 2018. godine, a do 2020. godine je bio vegan.

ERON GORDON

Izvor: Profimedia

Prvo smo mu upoznali brata koji je igrao u Partizanu, pa njega. Bio je četvrti pik 2014. godine, na takmičenjima u zakucavanjima pravio je čuda, ali mu nisu dali nijednu titulu. Kada su poslije sedam sezona loših rezultata u Orlandu svi otpisali Gordona, on je stigao u Denver i procvjetao. Postao je defanzivni specijalac, možda i najbitniji šraf ovog tima poslije Jokića. A to bez Jokića ne bi bilo moguće!

KENTEVIJUS KOLDVEL POUP

Izvor: Profimedia

Draftovali su ga očajni Detroit Pistonsi, a onda je otišao u Lejkerse koji nisu bili ništa bolji.Tamo je dočekao Lebrona i Entonija Dejvisa i uz njih bio jedan od ključnih igrača sa ostatka tima u osvajanju titule 2020. godine u "bablu". Sada je imao uspone i padove u ovoj godini, a sada je starter u Denveru.

BRUS BRAUN

Izvor: Profimedia

Svi tuguju za njim u Denveru! Ušao je u ligu kao i Jokić, kao autsajder. Izabran je sa 43. mjesta, nije se snašao u Detroitu i Bruklinu, a onda je na početku godine potpisao za Denver. Tu je počeo da postiže dvocifren broj poena, a u plejofu je prosječno davao 12 poena! Ipak izgleda da neće imati novca Nagetsi da ga ostave u ekipi.

IŠ SMIT

Izvor: Profimedia

Rekorder NBA lige! U 13 sezona promijenio je 13 timova, malo gde je uspio da ostavi trag i da zaigra, uglavnom je bio treći plej. Sada konačno ima svoj NBA prsten. Igrao je praktično sa svim igračima u NBA, a samo jedan mu je dao šansu da nosi NBA prsten. Onaj rođen u Somboru.

DŽEF GRIN
Samo je malo "bolji" od Iša Smita! Promijenio je 12 timova u 16 NBA sezona, a igrao je i za neke ekipe poput Bostona koje su se borile za titulu. Niko mu nije dao šansu da nosi NBA prsten osim Jokića, što je on i zvanično rekao!

DEANDRE DŽORDAN
Uzeo je NBA prsten prije Krisa Pola i Blejka Grifina! Dominirao je u Klipersima sa njima dvojicom u "Lob Sitiju", ali ga je promjena načina igre "pregazila". Od 2018. je svake godine mijenjao timove i kada je delovalo da ga više niko neće bivši "Ol Star" je došao da mijenja Jokića, Sa 34. godine mu se Srbin zahvalio - titulom.

KRISTIJAN BRAUN
Nije mogao više sreće da ima ovaj momak iz Kanzasa! Rođen je u toj državi, a u srednjoj školi je bio tako dobar da sada ta škola ima "dan Kristijana Brauna". Ovo mu je prva NBA sezona, a imao je malo minutaže čak i u plejofu.

ZIK NADŽI
Igrao je bejzbol, pa fudbal, pa tek onda košarku. Komponuje muziku i on je novi NBA šampion! Uzeo ga je kao 22. pika na draftu Denver i projektuje se da bi naredne sezone mogao da bude bitan igrač sa klupe. Ima 22 godine. a porijeklom je iz Nigerije.

VLATKO ČANČAR
Sjećamo ga se iz ABA lgie gdje je igrao za Olimpiju, a od 2017. godine je u Denveru. Kada je otišao u NBA otišao je kao evropski šampion sa Slovenijom, a svake sezone u Nagetsima igra po malo više, Sada je odigrao 65 utakmica u šampionskoj godini.

PEJTON VOTSON
Još jedan anonimus u ovom timu. Kao i Kristijan Braun draftovan je na statu ove sezone, jedva da je igrao, pojavio se na 28 utakmica i imao mali učinak. Od njega Denver hoće da napravi elitnog defanzivca, ali je trenutno daleko od toga.

TOMAS BRAJANT
Još jedan 42. pik na draftu! Uzeli su ga Lejkersi, pa ga odmah oterali u Vašingtongde je pokazao da može da bude čak i starter! Ipak zbog povreda nije igrao na mnogo mečeva, a kada se vratio u Lejkerse nije imao prostora. Došao je tokom sezone u Denver i postao NBA šampion, a da je u plejofu ušao na samo jednom meču!

REDŽI DŽEKSON
Još jedan koji je stigao tokom sezone. Uglavnom je tokom karijere bio igrač sa klupe kako u Oklahomi Vestbruku, tako i u Klipersima. Sa 33 godine izgubio je nadu da će imati svoj prsten, ali evo, sada je to java!

KOLIN GILESPI
Plej sa Vilanove, a to nešto znači! Izbacivao je ovaj koledž odlične plejeve iz drugog plana poput Džejlena Bransona i Rajana Arćidijakona. U NBA Gilespiju niko nije htio da da šansu, a Nagetsi su ga potpisali iako je u julu 2022. imao tešku povredu i nije igrao ove godine. Sljedeća sezona bi mogla da bude njegova!

DŽEK VAJT
Ovaj Australijanac za koga malo ko zna igrao je na Djuku, pa je zatim 2020. pošto nije bio ni blizu NBA kvaliteta otišao u Melburn. Tu je uzeo NBL titulu, a onda je kao čovjek sa kraja klupe sada i NBA šampion.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC