• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko osvaja titulu? Crno-bijeli i 20.000 Grobara brane Arenu, crveno-bijeli hoće pobjedu kakve nema godinama!

Autor Dragan Šutvić

Duel Partizana i Zvezde u "majstorici" za titulu staviće tačku na čitavu košarkašu sezonu.

 partizan crvena zvezda majstorica aba lige  Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Partizan i Crvena zvezda Meridianbet odigraće posljednju utakmicu finalne serije za titulu i u "majstorici" u četvrtak odlučiti ko će biti regionalni prvak. Kao i prošle sezone, cijela sezona regionalnog takmičenja staće u 40 minuta, poslije kojih će postati definitivno ko je šampion "Jadrana" i ko će imati sigurnu kartu za Evroligu, dok će drugi tim čekati "Dan D" krajem juna.

Partizan će u četvrtak željeti da još jednom odbrani tako čvrsto zadržanu prednost domaćeg terena u dosadašnjem toku finala i da tim uspjehom podigne šampionski ABA trofej, dok je Zvezdin cilj da ostvari pobjedu kakva se ne događa često u finalima - na gostujućem terenu.

Pomalo nevjerovatno zvuči da je posljednji "brejk" u finalima ABA lige napravila Budućnost Aleksandra Džikića protiv Crvene zvezde Dušana Alimpijevića u proljeće 2018, kada je pobjedom u prvoj utakmici serije stekla, ispostavilo se, odlučujuću prednost i tako u "Pioniru" ispisala istoriju ABA lige.

Naredne sezone i crveno-bijeli i Podgoričani su čuvali prednost domaćeg parketa kroz cijelo finale, dok u proljeće 2020. sezona nije završena zbog korone. U takmičarskoj 2020/21 Zvezda i Budućnost ponovo su čuvali domaći teren u svim mečevima za titulu, a isto se dogodilo i prošle godine, kada su Zvezda i Partizan takođe igrali za naslov prvaka.

Posljednji "brejk" Zvezda je u finalu napravila 13. aprila 2017. godine, kada je pobijedila Cedevitu u Zagrebu 77:61 za konačnih 3-0 u finalnoj seriji. Od tada je osvojila još tri titule regionalnog prvaka, ali svaki put pobjedama isključivo pred svojim navijačima. I zato je prednost domaćeg terena bila i ostala toliko dragocjena na "Jadranu".

Kada je u pitanju ova sezona, "vječiti" rivali odigraće u četvrtak deseti međusobni duel, a u dosadašnjih devet samo po jednom su uspjeli da trijumfuju pred navijačima protivničkog tima - oba puta u Evroligi. U obzir je uzeto njihovih osam međusobnih mečeva, jer su jedan odigrali na neutralnom, u finalu Kupa Koraća u Nišu. U četvrtak od 20 časova, u krcatoj Štark areni, timovi Željka Obradovića i Duška Ivanovića srešće se deseti i posljednji put ove sezone.

Šta mislite, ko će pobijediti i zašto? Napišite nam u komentarima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC