• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Belgija Evropsko prvenstvo prenos uživo livestream

Ženska reprezentacija Srbije u košarci poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

 Srbija Belgija Evropsko prvenstvo prenos uživo livestream Izvor: Profimedia

U četvrtini finala Evropskog prvenstva izabranice Marine Maljković doživjele su debakl protiv Belgije 93:53. 

Od početka utakmice ekipa Belgija je dominirala te je utakmicu otvorila serijom 14:0. Srpske košarkašice skoro punih šest minuta nisu uspjele stići do koševa, a na kraju prve dionice bilo je 28:8. 

U nastavku su košarkašice Srbije zaigrale malo bolje te su upjele prići na -14 u nekoliko navrata. Međutim, sjajno je igrala Ema Meseman, pa je sa velikom razlikom otišla na poluvrijeme (49:31).

Na kraju je bilo velikih +40.

Ema Meseman postala je prva žena koja je zabilježila tripl-dabl na Evropskom prvenstvu.

Srbiju sada čeka razigravanje za peto mjesto, koje donosi učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. 

16:40

KRAJ MEČA - 93:53!

Reprezentacija Srbije se ubedljivim porazom oprostila od Evropskog prvenstva na kojem je branila titulu osvojenu 2021. godine. Reprezentacija Belgije je, predvođena tripl-dabl učinkom Eme Meserman, uspela da upiše trijumf neverovatnim rezultatom 92:50!

16:34

Još dva minuta muke...

Reprezentacija Srbije je već u prvoj deonici izgubila četvrtfinalni meč protiv Belgije, a do kraja susreta biće pitanje samo kojim rezultatom se opraštamo od titule koju nismo odbranili.

16:27

35. minut - 40 poena razlike!

Reprezentacija Srbije je užasna u napadu, a o odbrani protiv Belgije danas ne treba trošiti reči. Belgijanke su za 35 minuta igre postigle čak 85 poena, uz nestvarne procente šuta: 22/35 za dva poena, 13/24 za tri poena i tek 2/3 sa linije penala.

16:13

Kraj treće četvrtine - 71:45!

U dresu reprezentacije Srbije igra samo Ivon Anderson (14 poena), a to na ovom nivou košarke nije dovoljno ni za pristojnu razliku. Iako je ostalo još deset minuta do kraja meča, možemo konstatovati da Srbija neće odbraniti titulu i da će Evropsko prvenstvo završiti u četvrtfinalu.

16:01

23. minut - Prednost raste...

Reprezentacija Belgije stiže do 57:31, a Srbija i dalje ne može da uhvati ritam ni u odbrani ni u napadu.

15:54

Čega se bojite?!

"Napravili smo gluposti", rekla je Marina Maljković reprezentativkama Srbije, napomenula im da igraju protiv Belgije, a ne protiv Amerike i motivisala ih za nastavak susreta. Ostaju još dve deonice da Srbija popravi utisak u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

15:41

POLUVREME - 49:31!

Tokom 20 minuta košarke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za košarkašice, Srbija je tek na nekoliko desetina sekundi ličila na sebe. Mučio se tim Marine Maljković od samog početka kada šest minuta nije postigao koš, a Belgijankama dozvolio da steknu dvocifrenu prednost dok je pored imena aktuelnih šampionki Evrope i dalje pisala 0!

U drugoj deonici je Srbija malo smanjila razliku, ali ona i dalje deluje nedostižno - posebno kada se ima u vidu da je Belgija nekoliko puta imala i više od 20 poena prednosti!

15:38

19. minut - Saša Čađo!

Biće preteško vratiti se u ovaj meč tokom treće i četvrte deonice, ali Saša Čađo zna da sada ona mora da povuče. Preuzela je odgovornost, pogodila tri trojke iz četiri pokušaja i najefikasnija je u srpskom timu. Ipak, egal meč je i dalje predaleko - 47:29!

15:31

15. minut - Kjara Linskens

Belgijska košarkašica, najviša na parketu u ovim trenucima, dominira na oba kraja terena. Ima 4/4 za dva poena, pogodila je oba slobodna bacanja, a uz to i četiri skoka, dve asistencije, jednu ukradenu loptu i čak četiri blokade! Impresivna partija...

15:24

12. minut - Tajm-aut!

Serija Srbije 6:0 naterala je Belgijance da zatraže tajm-aut na početku druge deonice. Presudili su laki poeni Ivon Anderson, kojima je Srbija smanjila na i dalje veoma ubedljivih 31:14!

15:18

Kraj prve četvrtine - 28:8!

Užasan početak Srbije, a čini se da rešenje za Belgiju u ovim trenucima ne postoji. Izabranice Marine Maljković imaju minus od 20 poena nakon samo 10 minuta igre! Ivon Anderson, Nevena Jovanović, Maša Janković i Mina Đorđević su postigle po dva poena.

15:11

6. minut - Prvi poeni Srbije!

U kontri je pogodila Ivon Anderson, a Srbija se konačno upisala na semafor. Ipak, Belgija i dalje ima ubedljivih 14:2, a Srbija je pre prvog pogotka promašila čak 12 šuteva! 

Izvor: MN PRESS

15:05

3. minut - Užasan početak!

Nakon nešto više od dva i po minuta igre, Marina Maljković mora da traži odmor. Srbija je katastrofalno počela meč u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a Belgija već ima ubedljivih 8:0.

15:01

1. minut - Meč je počeo!

Srbija na početku susreta nastupa u petorci Andreson - Čađo - Raca - Crvendakić, Krajišnik-Jovanović.

14:50

Drama Saše Čađo!

Srpska reprezentativka Saša Čađo, jedna od najiskusnijih u timu, tek je nedavno ispričala sve o drami koju je proživela pred Svetsko prvenstvo. Košarkašica iz Banjaluke je nekoliko nedelja pred turnir morala na operaciju kako bi joj bio uklonjen tumor! 

14:40

Titula, titula!

Podsećamo, reprezentacija Srbije predvođena sjajnom Marinom Maljković koja je najbolji evropski trener u ženskoj košarci, osvojila je Evropsko prvenstvo koje su zajedno organizovale Španija i Francuska. Pre dve godine, u finalnom meču igranom u Valensiji, Srbija je savladala upravo Francusku.

14:25

Dosadašnji rezultati Srbije!

Reprezentativke su već odigrale četiri meča:

  • Turska - Srbija 63:71
  • Srbija - Slovačka 90:52
  • Mađarska - Srbija 81:75
  • Srbija - Velika Britanija 66:60
14:10

Dobar dan!

Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igraju protiv Belgije, a aktuelne šampionke kontinenta traže put među četiri najbolja tima.

UKRATKO

  • Belgija - Srbija 90:49
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije