• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ide u Evroligu, šta je sa Zvezdom? Jedan klub pravi problem crveno-bijelima - evo kada pada konačna odluka!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je obezbijedio učešće u Evroligi, dok se za specijalnu pozivnicu pored Crvene zvezde bori i Turk Telekom.

 da li će crvena zvezda igrati u evroligi  Izvor: MN PRESS

Partizan je pobjedom u finalnoj seriji ABA lige i zvanično obezbijedio plasman u Evroligu, igraće u elitnom takmičenju sljedeće sezone. Hoće li to biti slučaj i sa Crvenom zvezdom? Mnogi specijalizovani košarkaški portali u Evropi već neko vrijeme pisali su o tome da će "vječiti" sigurno igrati tamo, bez obzira na ishod serije i da će pobjednik ići direktno, a poraženi putem "vajld karda". Međutim, tu su se pojavile određene komplikacije. Konačna odluka biće donijeta 29. juna.

Navodno se uključio sada i turski Turk Telekom, finalista Evrokupa. I taj klub želi da igra u Evroligi, najveći adut za to je činjenica da je kompanija iz Turske jedan od glavnih sponzora ovog takmičenja. Doduše, tu su i Valensija i Virtus, pošto je odustajanje Gran Kanarije malo poremetilo situaciju. Taj klub osvojio je Evrokup, pa je odustao od društva najboljih zbog finansijskih razloga.

Kako stvari trenutno stoje, sigurni učesnici su klubovi sa licencom - Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Armani, Bajern, Žaligiris i Asvel. To u startu znači da je ostalo još šest mjesta, tri već u startu popunjavaju Monako sa Sašom Obradovićem, Alba i Partizan, što znači da ostaju još tri. Izvjesno je da će Valensija biti zamjena za Gran Kanariju, što bi značilo da se za dva mjesta bore tri kluba - Zvezda, Virtus i Turk Telekom.

Tim iz Bolonje ima velike ambicije, gradi novu dvoranu, finansije su stabilne i djeluje da će dobiti pozivnicu bez obzira na ishod serije sa Armanijem, a sedmi meč finala igra se večeras (20.30). Prostom dedukcijom, to ostavlja jednu specijalnu pozivnicu i okršaj za "zelenim stolom" za Crvenu zvezdu i Turk Telekom.

"Razgovaraćemo sa svih 18 klubova iz prošle sezone, možda isti ti timovi ostanu i u narednoj. Tu je i Turk Telekom koji je jedan od kandidata. Sve bi trebalo da bude jasno na sastanku dioničara 29. juna", poručio je Paulijus Jankunas, novi izvršni direktor Evrolige i čovjek koji je zamijenio Maršala Glikmana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC