• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panter i Lesor otišli iz Partizana - šta je sa Egzumom?

Autor Dragan Šutvić

Svi se pitaju hoće li Dante Egzum ostati u Partizanu.

 da li dante egzum ostaje u partizanu  Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Kevin Panter ide u Barselonu, Matijas Lesor već je potpisao za Panatinaikos, šta će biti sa Danteom Egzumom, hoće li on ostati u Partizanu? To je glavno pitanje koje navijači crno-bijelih postavljaju poslije odluke spomenute dvojice da promijene timove. Svi čekaju da se oglasi i Australijanac koji je već otišao iz Beograda.

Gdje je? U Americi. Tako je rekao poslije osvajanja titule ABA lige i pobjede protiv Crvene zvezde u Areni. "Idem u Los Anđeles da odmorim i da napravim pauzu od duge sezone", kazao je tada Dante. Jasno je da će ostaviti košarkašku loptu malo po strani i da će slaviti sa svojom devojkom najljepšu moguću vijest, pošto će postati otac.

Nema tajni, za Egzuma je interesovanje već pokazao Panatinaikos. Ergin Ataman pravi evropski drim-tim, doveo je Luku Vildozu iz Zvezde, Lesor je potpisao, Panter mu je "pobjegao" u Barsu, želi i Egzuma. Isto tako je jasno i da nije jedini zainteresovan tim, pošto je u trci i Monako.

Ne treba otpisati ni ponude iz NBA lige, jer je australijski reprezentativac izabran kao peti pik na draftu 2014. godine i već je igrao u Juti i Klivlendu i da nije bilo povrede vjerovatno ne bi dolazio u Evropu. Jedan detalj u tome može da bude veoma bitan, uloga plejmejkera. I sam je priznao da je igranje na toj poziciji bilo jedan od ključnih razloga što je odabrao baš Partizan, želio je da bude organizator igre, nešto što mu Barselona prije toga nije dozvolila.

Početkom aprila je njegov otac Sesil Egzum, koji je brzo postao jedan od miljenika navijača, u razgovoru za MONDO priznao da bi volio da Dante ostane u Partizanu što duže, ali da tu ima više strana. "Mnogo zavisi od kluba, vidjećemo", rekao je tada Egzum senior.

Dante je ove sezone u Evroligi prosječno bieljžio 13,2 poena, 2.7 asistencija, 2,3 skoka po utakmici. Davao je novu dimenziju igri tima Željka Obradovića i od njega je sve kretalo. Djeluje da će vrlo brzo da bude poznata i njegova sudbina. I navijači i trofejni srpski stručnjak žele da ostane...

Dante Egzum zakucavanje protiv Olimpijakosa
Izvor: YouTube/Euroleague

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC