• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dobio šampionsko pojačanje, Denver sa njim brani titulu!

Autor Dragan Šutvić

Sa njim u timu Denver će pokušati da odbrani titulu u predstojećoj sezoni.

 džastin holidej u denveru Izvor: Profimedia

Denver Nagetsi su izuzetno aktivni na tržištu, kako bi Nikoli Jokiću za narednu sezonu pripremili tim koji može da odbrani titulu. Bilo je odlazaka - neki od njih su bili očekivani, ali ima i pojačanja u timu iz Kolorada! Važan adut u narednoj sezoni, barem što se tiče iskustva koje je sakupio u ligi mogao bi da bude Džastin Holidej (34) koji je dogovorio jednogodišnju saradnju sa timom.

Ovaj veteran će "poslužiti" da na okupu drži svlačionicu, a Denver neće morati da potroši mnogo novca na njegov ugovor. Inače, Holidej je prethodnu sezonu počeo u Atlanti, a završio u Dalasu i ukupno je odigrao 46 mečeva. Najbolje se snalazi na pozicijama dva i tri, a u novu franšizu donosi bogato NBA iskustvo i neobičnu karijeru u evropskoj košarci!

Holidej je nakon koledža Vašington pokušao da se domogne NBA lige, ali na draftu 2011. godine nije izabran. Prvu profesionalnu sezonu proveo je u redovima belgijskog Okapija, zatima je nastupao u Razvojnoj ligi, a nakon kratkog igranja za Filadelfiju stigao je u mađarski Solnok! Tu je uspio da povrati formu, pa mu je karijera krenula uzlaznom putanjom - potpisao je ugovor sa Golden Stejtom i sa njima osvojio NBA ligu uz sasvim pristojnu ulogu u timu. Odigrao je 59 mečeva u ligaškom dijelu sezone, a prosječno je bio na terenu nešto više od 11 minuta!

Ređali su se nakon toga Atlanta, Čikago, Njujork, ponovo Čikago, Memfis, Indijana, Sakramento, ponovo Atlanta i na kraju Dalas. To znači da će mu Devner biti deveti tim u najjačoj ligi na svijetu, pa je jasno da će mu iskustvo biti jedan od glavnih aduta kada sa klupe bude ulazio da odmijeni nekog od najbitnijih igrača šampionskog tima.

Podsjećamo, u danima nakon otvaranja tržišta Denver Nagetsi su već ostali bez trojice igrača - otišli su Brus Braun, Džef Grin i Tomas Brajant, dok je Jokić trojicu novih saigrača dobio tokom NBA drafta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pogledajte

00:23
Nikola Jokić trening
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC