• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijelima fali centar - hoće da ga ukradu Makabiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Snažni košarkaš koji je prethodne sezone nastupao za Makabi jedna je od želja Zvezde, a Dušku Ivanoviću potreban je igrač takvog profila.

 Crvena zvezda želi Aleksa Pojtresa Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda polako sklapa tim za narednu sezonu u Evroligi - nakon što je Dejan Davidovac potpisao ugovor koji ga je vratio u Beograd, a Luka Mitrović produžio saradnju, srpski klub se okrenuo inostranim rješenjima na deficitarnim pozicijama. Za sada se još čekaju "kapitalci", a jedno zvučno pojačanje mogao bi da bude snažni Aleks Pojtres (29), kojem je istekao ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva.

Kako prenosi "sports.walla", crveno-bijeli pokušavaju da pariraju Makabiju, koji ne bi imao ništa protiv da Pojtresa zadrži i za narednu sezonu. Po njihovim riječima, Makabi iz Tel Aviva je zabrinut za svoju centarsku liniju jer pregovori oko Meta Kostela idu sporo, a izraelski klub ne bi želio da ostane bez obojice igrača. Međutim, u priču se uključila Zvezda koja želi Pojtresa, kako bi nadoknadila odlaske Bena Bentila i Hasana Martina jednim dominantnim igračem na pozicijama četiri i pet.

Kada se na to doda da bi klub mogli da napuste Ognjen Kuzmić i Filip Petrušev - koji je trenutno u SAD gdje igra Ljetnu ligu - jasno je da timu Duška Ivanovića nedostaje "mesa" pod košem. Luka Mitrović nije teškaš, a varijante sa Dejanom Davidovcem na petici, kakve smo gledali u njegovom prethodnom mandatu, ne mogu uvijek da donesu rezultat. Zvezdi je neophodan i snagator, što bi mogao da bude upravo Amerikanac sa trogodišnjim evroligaškim iskustvom. Ili, možda Džoel Bolomboj!

Pojtres je završio koledž Kentaki, ali 2016. godine nije izabran na NBA draftu. Ipak, u dresovima Filadelfije, Indijane i Atlante odigrao je 52 utakmice u najjačoj ligi na svijetu, prije nego što se preselio u Evropu i Aziju. Prvo je nastupao u Kini, a zatim za tri evropska kluba - Galatasaraj, Zenit i Makabi!

Tokom prethodne sezone, u kojoj se mučio sa povredom, odigrao je 16 utakmica za Makabi iz Tel Aviva od čega su pet susreti u Top8 fazi, a na 13 evroligaških mečeva bio je starter. Prosječno je bilježio 7,8 poena i 3,6 skoka po meču, a treba istaći i da je tokom sezone po jednom igrao protiv Partizana i Crvene zvezde. Ekipi Željka Obradovića ubacio je 16 poena za 30 minuta na parketu, dok je protiv tima Duška Ivanovića igrao 20 minuta, samo jednom šutnuo i nije pogodio.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Crvena Zvezda KK
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC