• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana preuzeo Slobodu iz Tuzle: Cilj je jasan - plasman u ABA 2 ligu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije turbulentne prošle sezone, u tuzlanskom klubu odlučili su da šansu pruže 52-godišnjem stručnjaku iz Trebinja.

 Dragoljub Vidačić Izvor: MN PRESS

Novi trener tuzlanske Slobode je Dragoljub Vidačić (52), nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana, koji je nakon veoma uspješne igračke karijere odlučio da se okrene trenerskom poslu.

Nekada sjajni plejmejker rođen je u Trebinju, prvi trenerski angažman imao je u juniorskom timu Crvene zvezde, nakon čega je predvodio višegradsku Vardu. Radio je još u Bosni, Leotaru, Spartaku iz Subotice, a jedno vrijeme i u Kini.

"Čast mi je preuzeti kormilo Slobode jer je to klub o kojem ne treba mnogo trošiti riječ. Veliko ime i istorija koju ja poznajem jer već imam dovoljno godina da sam svjedok bar 35 godina dešavanja u košarci. Mislim da bolju priliku od Slobode teško da sam mogao da dobijem jer činjenica je da su sve republike bivše Jugoslavije napravile takvu situaciju da postoje jedan ili dva kluba potpuno izdvojena van sistema ostalih klubova", poručio je Vidačić, a prenosi zvanični sajt kluba.

Novog trenera Slobode očekuje mnogo posla. Tuzlaci su prošle sezone potpuno podbacili, ligaški dio okončali su tek na osmoj poziciji, tako da su bili daleko od borbe za trofej.

"Mislim da u ovom trenutku Sloboda i ja možemo napraviti jedan dobar miks u kome će biti i rezultata i nekih stvari koje košarka nosi u novom vremenu. Prije svega mislim da Tuzla kao grad sa dobrim brojem stanovnika i velikim kantonom, sa tradicijom mora imati veliki broj domaćih igrača koji će možda već u ovom trenutku dati neki pomak, ali sigurno i u budućnosti. Talenti koji danas igraju košarku su po meni veći talenti nego što su bili u vrijeme kada sam ja igrao, pa čak i u vrijeme kada sam postao trener i da taj njihov talenat, volju i želju koja sigurno postoji moramo da iskoristimo. Na nama je da za sve navedeno nađemo način uz pomoć uprave i stručnog štaba", naglasio je novi trener tuzlanskih "crveno-crnih".

O samim ambicijama u novoj sezoni Vidačić kaće:

"Ambicije su uvijek najveće i svakako da ih ima, ali ih nećemo iznositi, bar one krajnje koje imamo. One koje moramo da iznesemo i koje nas obavezuje javnost u Tuzli koja postoji oko kluba, jesu da želimo uzeti vodeću ulogu među prve tri ili četiri ekipe u domaćoj ligi. Samim tim znači da je plasman u ABA 2 ligu neki cilj o kojem razmišljamo i kome težimo. Da ne bismo gađali odmah šta je na kraju, ići ćemo postepeno", poručio je.

"Najteži posao je formiranje tima nakon čega slijede pripreme, uspostavljanje načina igre i uvijek treba uzeti u obzir plus koji Sloboda ima zbog svog domaćeg terena. Publika i veličina dvorane, kao i samo ime uvijek daju prednost na početku svake domaće utakmice. Neće biti lako, ali mislim da sa jednim pristupom i iskustvom koje ja lično imam, a koje će imati i igrači, možemo naći način da budemo uspješni u nadolazećoj sezoni", zaključio je Vidačić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC