• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spars pobjedom nad Slobodom „preskočio“ Borac na tabeli: Tuzlaci ispustili 20 poena prednosti!

Autor Haris Krhalić

KK Spars je ostvario vrlo važan trijumf nad ekipom Slobode.

 Spars Sloboda 83 77 Prvenstvo BiH Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

KK Spars je u okviru 23. kola Prvenstva BiH, u Sportskoj dvorani „Hils Sarajevo“, savladao prvoplasiranu ekipu OKK Sloboda rezultatom 83:77 te sa ovim trijumfom preskočio Borac na tabeli koji sada ima bod manje, ali i utakmicu manje. I ako je ekipa iz Tuzle na poluvremenu imala +18, a početkom treće četvrtine i +20, to nije bilo dovoljno za novu pobjedu.

Spars – Sloboda 83:77 (16:20,14:28, 29:15, 24:14)

Početak prva četvrtine pripao je ekipi Slobode koja je napravila seriju 12:0. Sarajlije su se u nastavku probudile te su na kraju uspjeli da smanje na minus četiri i ako su gubili 11 poena razlike pri rezultatu 7:18. Na kraju je bilo 16:20.

Druga dionica igre je u potpunosti pripala ekipi iz Tuzle. Mučio se Spars u odbrani te je ekipa Slobode uspjela postići 28 poena.Tuzlaci su na poluvrijeme otišli sa 18 poena prednosti i rezultatom 30:48.

Spars drugo poluvrijeme otvara serijom 6:0, ali je Sloboda uzvratila sa pet brzih poena. Uslijedila je nova dominacija Sarajlija koji su tri i po minute prije kraja treće četvrtine prišli na minus sedam. Do kraja je Spars uspio da još smanji zaostatak te da utakmicu skoro dovede u rezultatski egal. Nakon tri četvrtine bilo je 59:63 što je nagovijestilo dramu u posljednjoj dionici utakmice.

Ekipa iz Sarajeva stiže do izjednačenja nakon minute igre u posljednjoj četvrtini. Ramljak i Durnik svojim poenima vraćaju stvari na početak. Nakon pet minuta posljednje četvrtine Spars je imao predost od tri poena pri rezultatu 71:68. Četrdeset sekundi prije kraja Marko Ramljak pogađa trojku i donosi vođstvo od tri poena domaćoj ekipi da bi isti igrač samo nekoliko sekundi kasnije pogodio još jednu trojku i riješio pitanje pobjednika u ovom meču.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je upravo Ramljak sa 19 poena. Arijan Lakić i Marko Tejić ubacili su po 12, Nedim Buza 10 dok je Remi Abel postigao 9 poena.

U timu iz Tuzle najefikasniji je bio Ibrahim Durmo sa 15 poena. Haris Delalić postigao je 13, Draško Albijanić 12, Daniel Vujašinović 10 i Adi Alikadić devet poena.

Spars je ovim trijumfom prekinuo niz od 13 vezanih pobjeda Slobode koji je započet u decembru prošle godine.

LIGA BiH – 23. kolo

Odigrano juče:

Borac Banja Luka – Promo 83:70

Danas:

Široki – Bratunac 100:67

Spars – Sloboda 83:77

Subota:

Mladost – Posušje (19.00

Nedjelja:

Bosna Rojal – Zrinjski (20.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC