• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Studenti" savladali Slobodu i osigurali nastup u završnici Kupa BiH!

Autor Haris Krhalić

Poznat i treći učesnik završnice Kupa BiH.

 KK Bosna Izvor: Promo/KK Bosna Meridianbet

Košarkaši Bosne Meridianbet pobjedom nad tuzlanskom Slobodom osigurali su plasman u završnicu Kupa BiH! Studenti su savladali Tuzlake rezultatom 94:89, a pitanje pobjednika je riješeno u posljednji minut i po meča odigranog u Mejdanu.

U prvoj četvrtini ove zanimljive utakmice, vidjeli smo čak 57 poena, a ista je pripala sarajevskoj ekipi jednim poenom razlike (29:28).

Rezultatski egal je nastavljen i u drugoj četvrtini u kojoj je ekipa Bosne imala minimalnu prednost, ali im Sloboda nije dopuštala da se "odlijepe" na veću razliku. Istu sliku smo gledali i u trećoj dionici igre, a obje ekipe su sve teže dolazile do poena. "Studenti" su posljednju četvrtini ušli sa prednošću od tri poena razlike (66:69).

Sloboda je do prvog vođstva i preokreta stigla šest minuta prije kraja nakon serije od 7:2. Četiri minute prije kraja meča, Sarajlije prave seriju od 9:2 te trojkom Farisa Verlaševića odlaze na +4. Minutu i 27 sekundi prije kraja Džošua Skot pogađa trojku kojom je Sloboda izjednačila na 89:89. Ipak, do kraja utakmice Bosna je pokazala veću smirenost koja joj je osigurala završnicu u Kupu BiH.

Najefikasniji pojedinac u redovima Bosne bio je Ismet Sejfić sa 24 poena i 15 skokova, a osim njega istakli su se Nedim Buza sa 14 poena, Entoni Koll+ins sa 13 poena i Vladimir Vranić sa 12 poena.

Sa druge strane u redovima Slobode najefikasnijije bio Džošua Skot sa 21 poenom i sedam asistencija. Zoran Tejli Jr. je imao 19 poena i devet skokova, dok su po 18 poena su postigli Adi Alikadić i Nikola Jeftić.

"Studenti" su se tako pridružili ekipi Igokee i Širokom, koji je sinoć savladao ekipu Zrinjskog u finalu Kupa Herceg-Bosne. Pomenutim timovima će se još pridružiti osvajač Kupa Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC