• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasili se iz KSC Ilidža o navodima Razije Mujanović: Nije tačno da grijanja nema, niko nam nije uputio nikakav zahtjev

Autor Haris Krhalić

Oglasili se iz KSC Ilidža.

 KSC Ilidža o slučaju grijanje Izvor: Anadolija/Dejan Maksimović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu pred posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Riječ je o duelima s Njemačkom i Sjevernom Makedonijom. 

Tim povodom juče je odražana i konferencija za medije, a na početku se javnosti obratila tim menadžerica reprezentacije Razija Mujanović koja se požalila na uslove u SKC Ilidža i rekla kako bi pomenute dvije utakmice mogle biti odgođene zbog nedostatka grijanja.

Sada su se oglasili i iz SKC Ilidža koji tvrde kako navodi da u dvorani nema grijanja nisu tačni te kako njima niko nije uputio zahtjev da se isto "pojača" odnosno da se dva dodatna kalolifera uključe.

Možda će vas zanimati

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Uzimajući u obzir različite medijske navode koji problematiziraju pitanje grijanja sportske dvorane "Sabit Hadžić", Javne ustanove „Kulturno sportski i rekreacioni centar“ Ilidža, referirajućise na ranije tekstove, želimo domaću sportsku javnost, a pogotovo ljubitelje košarke upoznati s određenim stvarima.

Iznenađenimo smo što je informacija na ovaj način izašla u domen javnog diskursa te smatramo kako je neozbiljno da moji saradnici i ja, informacije i stavove reprezentacije saznajemo iz medija, a nakon press konferencije, bez ranije potrebe bilo koga od članova ekipe koja vodi reprezentaciju da se na bilo koji način obrati menadžmentu Javne ustanove „KSiRC“ Ilidža. Uvjeravam vas da niko prema nama nije uputio nikakav zahtjev, molbu ili sugestiju, na koju bismo, svakako, reagovali u duhu dobrih domaćina, kakvi smo uvijek i bili, posebno prema aktivnostima košarkaških reprezentativnih selekcija.

Za sve vrijeme održavanja treninga reprezentacije, radnici Javne ustanove, kao i ja lično, stajali smo i stojimo na raspolaganju svim zahtjevima reprezentacije, a u svrhu što bolje pripreme za predstojeće utakmice.

Nama je reprezentacija uvijek broj jedan i tako će uvijek i biti, bez ikakve dileme. Mi smo Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine izašli u susret pomjerivši obaveze naših stalnih partnera, Četvrte gimnazije i Grafičke škole, pomjerili smo i obaveze drugih klubova koji su pristali na to kako bismo oslobodili termine za održavanje treninga reprezentacije. Moram istaći da nije tačno da grijanja u dvorani nema. Postoje i dva dodatna kalolifera koji se mogu uključiti prema potrebi, ali je iznad svega potrebna dobra komunikacija i jasni zahtjevi na kojima možemo obostrano raditi. Bojim se da će ovo samo naštetiti atmosferi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine uoči važnih utakmica.

Trebalo bi ih dočekivati u što boljem raspoloženju i žao mi je da se ističe takva stvar kao najbitnija na konferenciji za medije. Ne slažem se s tim.

U našoj dvorani ugostili smo mnoge druge selekcije, ponosni smo što možemo biti domaćin reprezentaciji BiH. Nažalost, ovim je narušen imidž i našoj javnoj ustanovi, a rado smo ugostili i žensku juniorsku odbojkašku reprezentaciju BiH, žensku i mušku seniorsku odbojkašku reprezentaciju, futsal reprezentaciju BiH. Otvoreni smo i opredijeljeni da i u budućnosti budemo domaćin reprezentativnim selekcijama BiH, to je za nas čast. KSBiH je korisnik naših usluga dugi niz godina, ne samo otkad sam ja direktor ustanove nego i za vrijeme ranijih direktora.

Nismo ni na koji način utjecali na stav Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da izabere našu dvoranu i uslove u njoj. Grijanje radi, procesi se odvijaju normalno, a ako to nije nivo koji zadovoljava standarde za treninge i odigravanje službenih utakmica onda mogu potražiti i drugu dvoranu. Nadam se da nije u pitanju nekakvo unutarnje neslaganje u Košarkaškom savezu BiH koje se prelama preko naše ustanove, ali u to svakako ne bih ulazio. Koristim priliku da napomenem da KSBiH ima i dug, te ukoliko bi se oslanjali na njihovo plaćanje možda bi dvorana već bila i zatvorena.

Unatoč svemu, radićemo i radimo na tome da KSBiH u što boljim uslovima nastavi trenažni proces i dočeka važne utakmice. Naša ruka pomoći i podrške je i dalje ispružena, duboko vjerujući kako smo svjesni da i jedni i drugi služimo istim ciljevima, promociji i podršci sporta i naše domovine, Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC