• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KKI Vrbas proslavlja 21. rođendan: Godine obilježene trofejima!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki klub proslavlja značajan jubilej.

 jubilej kki vrbas 21 godina postojanja Izvor: KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida Vrbas obilježava vrijedan jubilej – 21 godinu postojanja i uspješnog djelovanja.

Priča o ovom banjalučkom trofejnom klubu počela je da se ispisuje na Petrovdan, sad već pomalo davnog 12. jula 2002. godine. Dogovor o formiranju kluba pao je u čuvenom etno bifeu "Medo".

Glavni inicijator bio je Marinko Umičević koji od prvog dana obavlja funkciju predsjednika kluba kojeg je osnovao zajedno sa Slavkom Šimićem i dvojicom ljudi kojih nažalost više nema među živima: Goranom Krsmanovićem i Lukom Jeličićem.

"Uvijek se rado sjećam našeg početka koji je bio izuzetno težak. Košarka u kolicima je naporan i zahtjevan, ali i poprilično skup sport. Ništa nije bilo lako, ali išli smo polako i sigurno i rezultat svega toga jesu brojni trofeji koje je ekipa ostvarila u Republici Srpskoj, BiH, regionu i širom Evrope na šta sam itekako ponosan. Ovom prilikom želim da svim našim igračima, stručnom štabu i brojnim prijateljima čestitam na ovom jubileju", istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Preko trnja do zvijezda - baš takav je bio put KKI Vrbas.

"Krenuli smo iz ničega, a danas samo u sportskoj opremi imamo vrijednost od 300.000 maraka. Kada su rezultati u pitanju treba istaći da smo devet puta uzastopno šampioni BiH, pet puta smo slavili u kup takmičenju, imamo sedam trofeja osvojenih u NLB ligi i jedan u Bauerfeind regionalnoj ligi. Uzsve to višestruki smo prvaci i osvajači Kupa Republike Srpske. Imali smo zapažene nastupe i na međunarodnoj sceni na kojoj smo, između ostalog, bili pobjednici kvalifikacionog turnira Evrolige 2 i Evrolige 3 i veliki broj trijumfa na raznim jakim međunarodnim turnirima. Na svim pomenutim takmičenja na dostojanstven način reprezentovali smo naš klub, Banjaluku i Republiku Srpsku", istakao je Marinko Umičević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC