• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTOJI OBOSTRANA ŽELJA! Kašćelan o ostanku u Borcu, ali i pojačanjima: Nećemo imati isti budžet, nećemo moći da biramo!

Autor Dragan Šutvić

Zoran Kašćelan bi trebalo i naredne sezone da sjedi na klupi kluba iz Banjaluke.

 da li zoran kašćelan ostaje u borcu  Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Crnogorski trener Zoran Kašćelan trebalo bi da i naredne sezone predvodi košarkaše banjalučkog Borca.

Kašćelan, koji je u Banjaluku stigao u proljeće prošle godine, stigao je prošle sezone sa ekipom do trofeja u Kupu Republike Srpske, ali i finala plej-ofa za šampiona BiH, a kako je istakao u razgovoru za Glas Srpske, nastavak saradnje bi trebalo da uskoro bude potvrđen.

"Imam dogovor sa Borcem koji još nije ozvaničen i samo je pitanje dana kada će saradnja biti potpisana. Postoji obostrana želja za nastavak saradnje i zadovoljan sam što ostajem u Banjaluci jer mi odgovara okruženje i sama klima. Smatram da je to dobar potez za moju karijeru jer ćemo nastaviti kontinuitet igranja ABA 2 lige, što je bitna stvar za klub", rekao je Kašćelan za banjalučki list.

U međuvremenu, već nekoliko nosilaca igre je napustilo tim. Jan Rebec će u narednoj sezoni biti član Zlatibora, Martin Džeron se vratio u Meksiko, Aleksandar Langović se preselio u Poljsku, dok je Stefan Lakić dogovorio saradnju sa valjevskim Metalcem.

"Napravili smo fantastičnu selekciju prošlog ljeta, što nam je donijelo sjajne rezultate na kraju sezone. Borac je napravio iskorak na svim poljima. Napredovao je kao klub, dok su mladi igrači dosta stasali i izborili se za jače ugovore u nastavcima svojih karijera. Jasno je da nosioce igre ne možemo zadržati jer su im drugi klubovi dali mnogo više, a Borac je za njih bio velika odskočna daska. Ove sezone nećemo imati isti budžet kao prošle pa nećemo moći mnogo da biramo igrače i bićemo uslovljeni novcem koji budemo imali na raspolaganju. Zajedno sa asistentima Markom Šćekićem i Nemanjom Tomićem svakodnevno pratimo situaciju na tržištu i uskoro očekujem prve potpise, dok će nam doći i neki igrači na pozajmicu iz Igokee", podvukao je Kašćelan, koji će, ukoliko ostane trener, prozivku obaviti 7. avgusta.

"Želimo da unaprijedimo rad sa mladim selekcijama i posebna pohvala ide našem juniorskom timu koji je postao šampion BiH. Imamo talentovanu ekipu, ali moramo biti svjesni razlike između juniorske i seniorske konkurencije koja je neuporedivo teža. Taj prelaz je teška stvar, mnogi se u tome izgube, a potrebna je velika posvećenost, rad i strpljenje da bi se došlo do cilja. Pojedinci griješe jer žele uspjeh preko noći i ne shvataju da je to proces koji traje. Mladi igrači moraju da shvate trening kao šansu za dokazivanje i tu vidimo da li je neko zaslužio da igra utakmicu jer sama utakmica nije dokazivanje, već produkt dobrog treninga", zaključio je crnogorski trener.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC