• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel iščupala pobjedu nad Borcem i osvojila devetu titulu šampiona BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igokea m:tel je poslije produžetka stigla do treće pobjede nad Borcem i odbranila titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

 Igokea - Borac treća utakmica finala plej-ofa Izvor: MONDO

Igokea m:tel je po deveti put šampion BiH!

"Igosi" su sa 2:0 u džepu dočekali banjalučki Borac i u četvrtak uveče stigli do trećeg trijumfa i devete titule u klupskoj istoriji, a za onu iz 2021. će morati još da sačeka konačnu odluku Suda Bosne i Hercegovine.

I to tek nakon produžetka!

Igokea m:tel - Borac 89:83 (23:24, 17:10, 17:10, 17:30, 15:9) - 74:74 

Fantastičan meč gledali smo u Laktašima - tri četvrtine "igosi" su kontrolisali igru i rezultat, imali čak 16 razlike, a onda je u posljednjem periodu uslijedila furiozna igra Borca, prvenstveno Jana Rebeca i Aleksandra Langovića  i izboren produžetak trojkom Srđana Gavrića sa zvukom sirene.

Ipak u dodatnih pet minuta, Aleksandrovčani su zahvaljujući iskustvu i maestralnom Brajantu Krofordu, koji je večeras Banjalučanima ubacio 34 poena, a sedam vezanih u produžetku, osigurao titulu.

No, krenimo redom...

Borac je otvorio utakmicu polaganjem i dvije trojke Jana Rebeca, uzvratio je Brajant Kroford, da bi Džeron Martin prvim poenima odveo Banjalučane na "plus tri" (7:10).

Ponovo je Kroford na četiri minuta prije kraja ubacio trojku za izjednačenje (15:15), ali "igosi" nisu imali rješenja za Rebeca, koji je nastavio da pogađa iz svih pozicija. Pridružio mu se i Aleksandar Langović za seriju 6:0 gostiju, ali su učenici Marka Cvetkovića, koji mijenja trenera Vladimira Jovanovića, promašili posljednji napad u prvom periodu (23:24).

Poslije tri minuta igre u drugoj četvrtini, Borac je preko Teodora Simića postigao poene, a Kroford je ubacio treću trojku za "igose" i novo izjednačenje 26:26.

Igralo se tada uglavnom koš za koš, nijedna ekipa nije uspjela da se rezultatski "odlijepi" - najviše je bilo "plus sedam" za Aleksandrovčane, kada je minutom odmora reagovao trener Borca Zoran Kašćelan.

Nije to posebno pomoglo Banjalučanima jer se na odmor u poluvremenu otišlo s vođstvom Igokee m:tel (40:34).  

Crveno-plavi su bolje ušli u treći kvartal i povezali četiri poena, ali nisu imali rješenja za raspoloženog Kroforda, koji nije dopuštao da se istopi razlika, a onda je zahvaljujući sjajnoj odbrani uslijedila fantastična serija "igosa" od čak 11:0.

Dvije trojke je pogodio Nenad Nerandžić, a Darko Talić je poentirao na drugi obruč za prvu dvocifrenu prednost "igosa" (51:41), koja je nastavila da raste na najviše "plus 16".

Već tada je bilo jasno da je Borac izgubio korak i da im je neophodno čudo da u posljednjih 10 minuta izbjegnu poraz u Laktašima (57:44).

Amsal Delalić je u prvim minutama posljednje četvrtine ubacio sedam pogodaka i smanjio rezultat, da bi trojkom Rebeca i pogocima s linije slobodnih bacanja Borac smanjio na samo "minus tri" (62:59).

Morao je da pozove minut odmora Cvetković, čiji su se igrači previše opustili nakon 16 razlike, ali to nije omelo Banjalučane koji su nastavili da igraju kao u transu!

Trojkom Srđana Gavrića, a onda i poenom iz penala Borac je izjednačio (63:63) na četiri minuta i 17 sekundi do kraja.

Kad je bilo najteže za domaće, ponovo je odgovornost preuzeo Kroford i povezao sedam koševa i na minut i 20 sekundi do kraja održavao "plus pet" Igokee (72:67).

Delalić je potom pogriješio, a Marko Jošilo zakucao za sedam razlike, ali je Rebec uzvratio trojkom, a onda i s linije penala je pogodio Gavrić, a potom i trojku u posljednjoj sekundi za izjednačenje i produžetak (74:74).

Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Sa podignutim samopouzdanjem, a na krilima dalekometne paljbe Rebeca, tim Zorana Kašćelananije dopustio Aleksandrovčanima da steknu prednost, pa se u posljednjih 60 sekundi ušlo s "egalom" (82:82).

Kao i tokom cijele utakmice odgovornost je tada preuzeo Kroford i novom trojkom, a onda i s linije slobodnih bacanja osigurao pobjedu i devetu titulu za Igokeu m:tel - 87:82.

Najefikasniji kod "igosa" je bio Brajant Kroford sa 34 poena, Stefan Đorđević je upisao 15, a Nenad Neradžić 14 pogodaka. Kod Borca Jan Rebec je uknjižio 24 koš, Aleksandar Langović dao je 23, a Srđan Gavrić 11 koševa.

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dluka

Namješteno do bola...stalno se dobivalo s 20 razlike a onda ovo...sramota

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC