• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel povela sa 1:0! Borac nije bio ni blizu "brejka" u Laktašima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igokea m:tel zabilježila je rutinsku pobjedu nad banjalučkim Borcem u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

 Igokea - Borac finale plej-ofa prvi meč Izvor: MONDO

Košarkaši Igokee m:tel dočekali su banjalučki Borac u finalu plej-ofa prvenstva BiH i očekivano poveli sa 1:0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

IGOKEA - BORAC 76:55 (23:17, 21:13, 24:17, 8:8) 

"Igosi" su bolje ušli u meč i poveli 8:2, ali je Borac uspio na tri minuta prije kraja da stigne do prednosti 10:11, da bi potom izabranici Vladimira Jovanovića, kojeg je večeras mijenjao njegov pomoćnik Marko Cvetković, ubacili u višu brzinu i trojkama Harisa Delalića i Marka Jošila napravili preokret.

Aleksandrovčani su zatim serijom 11:4 prvu četvrtinu riješili u svoju korist za "plus osam" (21:13).

Uzvratili su izabranici Zorana Kašćelana na početku drugog kvartala sa dva vezana poena, međutim, napadi su odbijeni i Igokea m:tel je prvi put stekla dvocifrenu prednost (28:17) poslije dva i po minuta u drugom dijelu.

Dvocifrenu razliku domaći su održavali gotovo cijeli drugi period, pokušao je minutom odmora trener crveno-plavih da razdrma svoje igrače, ali Banjalučane nije dobro služio šut, pa je domaćin na odmor otišao sa pristojnom razlikom od "plus 14".

Na startu treće četvrtine, banjalučki košarkaši su ponovo smanjili rezultat, međutim, realno u ovom trenutku kvalitetnija ekipa Igokee m:tel ponovo je zaigrala čvršće u odbrani i nastavila da povećava razliku.

Do ulaska u posljednjih 10 minuta, Cvetkovićev tim je otišao na "plus 21" (68:47) i bilo je jasno da Banjalučani ne mogu doći do "brejka" u Laktašima.

Kašćelan je na tajm-autu zahtijevao od svojih košarkaša da se u četvrtom kvartalu "pobiju do kraja" bez obzira na rezultat, želeći barem da ublaži poraz.

Ali, "igosi" su uspjeli da sačuvaju +21 do kraja utakmice u Laktašima.

Najbolji u banjalučkom taboru bili su Jan Rebec sa 12 poena, Džeron Martin je ubacio 10, a Dušan Tanasković pogodak manje. Kod "igosa" prva imena bili su Nenad Nerandžić sa 15, Brajant Kroford 14 i Haris Delalić 13 koševa.

Druga utakmica igra se u nedjelju s početkom u 20 časova u banjalučkoj dvorani "Borik".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC