• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u finalu plej-ofa nakon 20 godina! Zoran Kašćelan: Protiv Igokee m:tel bitan je impuls sa tribina Borika!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca su poslije posta od dvije decenije ponovo izborili finale plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine, a jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh Banjalučana bio je crnogorski stručnjak Zoran Kašćelan.

 KK Borac u finalu plej-ofa poslije 20 godina Zoran Kašćelan pred mečeve sa KK Igokea Izvor: Mondo/Slaven Petković

Crveno-plavi su u polufinalnoj seriji u dvije utakmice eliminisali Široki - najprije na "Pecari" (81:89) je zabilježen brejk, a onda i u srijedu uveče u dvorani "Borik" sa "plus 16" razlike (75:59) potvrdili plasman u veliko finale. Time su se revanširali hercegovačkoj ekipi i treneru Ivanu Veliću za poraz u četvrtfinalu ABA lige 2 u Domžalama (72:80).

Trener Borca Zoran Kašćelan nije krio radost i oduševljenje zbog prilike da se njegov tim bori za trofej prvi put poslije dvije decenije i to protiv Igokee m:tel, aktuelnog osvajača "duple krune".

"Plasman u finale nakon 20 godina je veliki uspjeh! Nadam se da smo u ovoj polufinalnoj seriji protiv Širokog vrlo dobru sezonu učinili još boljom, što će biti veliki vjetar u leđa za moje momke u duelima sa ABA ligašem Igokeom m:tel. Isto tako, mnogo mi je drago što je sinoć 'Borik' bio baš lijepo popunjen i taj impuls sa tribina će nam mnogo značiti u finalnim utakmicama", rekao je Kašćelan za naš portal.

Izvor: MONDO

Crnogorski stručnjak je svjestan da su "igosi" u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od banjalučkog tima, ali je istakao da će Borac biti maksimalno motivisan da pruži najbolje partije.

"Što se tiče samog finala, jasno je da postoji razlika u kvalitetu i naravno kad se pogledaju rosteri i budžeti ABA 1 i ABA 2 lige, ali sigurno da će naša motivacija biti maksimalna kao i u duelima sa Leotarom i Širokim. U pitanju je velika prilika da se momci izmjere sa igračima koji nastupaju na višem nivou".

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Posljednji put, Aleksandrovčani su teže nego se očekivalo slavili protiv Borca u polufinalu Kupa BiH (73:71), koji su na kraju i osvojili po deseti, jubilarni put.

"Imali smo već jedan duel u Kupu BiH, gdje smo igrali na jednu loptu, ali treba biti realan... Igokea je u tom momentu bila u jako lošem stanju i sa samopouzdanjem, a nedostajalo im je par igrača što smo mi iskoristili i utakmicu uveli u egal. Očekujem da će priprema Igokee biti znatno bolja nego za tu utakmicu jer im je to opomena, ali idemo korak po korak. Sigurno je da imamo kvalitet da im se suprotstavimo, duža klupa i bolja 'tijela' su njihova prednost, ali da se ne ponavljam, ovo nam dođe kao šlag na torti. Svaka pobjeda bi nam bila ravna, ne mogu reći senzaciji, ali bi bilo veliko iznenađenje i ogroman vjetar u leđa mojim momcima koji su od početka sezone puno napredovali. Mnogo me raduje što se gradi kontinuitet. Ljudi koji vode klub iz godine u godinu Borac dižu na viši 'level', drago mi je što su mlađi igrači napravili ozbiljan iskorak i mislim da su kao grupa zaslužili ovo finale", istakao je Kašćelan.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na kraju je posebno pohvalio rad svojih saradnika u stručnom štabu banjalučke ekipe.

"Nije zgoreg da pomenem da je Borac jedina ekipa koja nije napravila nijednu igračku promjenu tokom sezone, u regionu možda još samo Helios, koliko sam ispratio, a u Ligi BiH sigurno nije što je raritet u današnjem sportu generalno. Tu bih akcenat stavio na sjajan posao mog stručnog štaba, pogotovo tokom ljeta. Marko Šćekić i Nemanja Tomić prije svega su napravili odličnu selekciju, kao i Nikola Grahovac, koji je kondicioni trener, te Marko Ilić (fizioterapeut, prim.aut). Oni su uz igrače, to moram da istaknem, bili prvi među jednakima i jako sam zadovoljan u kom smjeru idemo. A za finale, želimo da damo sve od sebe i uživamo", zaključio je strateg crveno-plavih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC