• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel na korak od nove titule, a još se ne zna šampion iz 2021. godine! Sud BiH nije održao nijedno ročište?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkašima Igokee m:tel nedostaje još jedna pobjeda da odbrane šampionski pehar u 2023. godini, ali i dalje nije poznat prvak iz 2021. godine.

 Košarka: Još nije poznat šampion BiH iz 2021. Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Igosi" su najprije u Laktašima savladali Borac, a potom i sinoć u banjalučkom "Boriku", pa im nedostaje još jedna pobjeda da osvoje novu, ukupno devetu šampionsku titulu.

To će se vjerovatno dogoditi već u četvrtak u laktaškoj dvorani s obzirom da su izabranici Marka Cvetkovića, koji mijenja trenera Vladimira Jovanovića, u prethodna dva duela pokazali da su u ovom trenutku kvalitetniji tim od crveno-plavih.

Prošlosezonski trofej osvojili su trijumfom nad Slobodom u posljednjem kolu Lige 6, a na pehar su čekali osam mjeseci pred završni turnir Kupa BiH, koji su i osvojili po jubilarni 10. put.

Ipak, ostalo je nejasno ko je šampion BiH u 2021. godini?

Podsjetimo, Spars, Borac i Igokea m:tel se nisu pojavili na Fajnal-for u Širokom Brijegu, pa je tadašnji gensek KS BiH Amer Čolan dodijelio titulu ekipi sa "Pecare" i najavio izbacivanje ovih klubova u niži rang. Pomenuti timovi su zbog toga predali tužbu Sudu Bosne i Hercegovine, ali nakon dvije godine nije održano nijedno ročište u Sarajevu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvi čovjek Sparsa Nihad Selimović potvrdio je da su sarajevski, banjalučki i laktaški klub podnijeli prije dvije godine tužbu Sudu BiH i da čekaju rasplet.

"Podnesena je tužba Sudu BiH, tri kluba su podnijela - Spars, Igokea i Borac. Još ništa nismo dobili, nikakve informacije. Sigurno će ovo biti riješeno, samo mora doći na red. Mi smo uredno platili takse, angažovali pravne zastupnike koji nas predstavljaju i jednog dana će biti riješeno. Kod nas u sudstvu neki procesi traju po pet, sedam ili čak deset godina. Bilo je u međuvremenu nekih prepiski sa Sudom BiH, dostavljeni su im svi dokumenti, takođe i sa Ministarstvom civilnih poslova BiH. Uglavnom, sad čekamo da se zakaže ročište", rekao je Selimović.

Kontaktirali smo ovim povodom i Sud BiH, koji je odgovorio da je ovakav spor po zakonu zatvoren za javnost, te da će odluka biti donesena u skladu sa hronološkim redom. 

"Pred ovim Sudom su trenutno aktivna dva predmeta po istom tužitelju OKK Spars i drugi. Radi se o predmetima br: S1 3 U 041449 21 Fp i S1 3 U 042761 22 Fp. Navedeni predmeti su spojeni u jedinstveni postupak i vode se pod brojem S1 3 U 041449 21 U, jer su u neposrednoj vezi i oba upravna spora se vode po istom pravnom osnovu.

Naime, ročište neće biti javno održano jer po članu 29. Zakona o upravnim sporovima BiH, o upravnim sporovima Sud rješava na nejavnoj (zatvorenoj) sjednici.

Takođe, Sud će donijeti odluku u navedenom predmetu u skladu s hronološkim redom zaprimanja istih, odnosno navedeni predmeti će se rješavati u skladu sa Pravilnikom o vremenskim okvirima za postupanje po predmetima u sudovima i tužilaštvima u Bosni i Hercegovini", navedeno je u odgovoru Suda BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC