• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širokobriježani neće titulu za "zelenim stolom": Ne zanima nas!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šta će biti sa Fajnal forom?

 fajlan for košarkaške lige bih hoće li ga biti Izvor: FENA

Nakon što je Igokea odustala od organizacije Fajnal fora košarkaškog prvenstva BiH organizaciju završnog turnira sezone preuzeo je Široki, no još je neizvjesno hoće li se ovoga vikenda preostale tri ekipe pojaviti u Širokom Brijegu.

Predsjednik Širokog Igor Jelčić u izjavi za Fenu prokomentarisao je postojeću situaciju i mogućnost da se završni turnir u Širokom Brijegu uopše ne odigra, kazavši kako se niko od preostala tri kluba (Igokea, Borac, Spars) još nije izjasnio oko dolaska na "Pecaru".

Možda će vas zanimati

"Mi nismo dobili odgovore klubova. Satnice utakmica su zakazane, komesar je odredio sudije i delegate, a mi još nemamo nikakve informacije hoće li klubovi doći ili ne", kazao je Jelčić.

Dodao je kako ne zna kakve će biti eventualne posljedice za spomenute klubova, ako se ne pojave u subotu u Širokom Brijegu.

"U slučaju da se klubovi koji trebaju učestvovati na Fajnal foru ne pojave o eventualnim sankcijama odlučuju Disciplinska komisija i Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Odluka će biti na njima i oni će u tom slučaju postupiti po pravilima te shodno tome donijeti neke mjere ili sankcije. Međutim, ne bih sa sigurnošću znao reći što će se dogoditi, ostaje da vidimo", kazao je predsjednik desetorostrukog prvaka BiH.

Jelčić je kazao kako ga ne raduje mogućnost da Široki postane prvak BiH za "zelenim stolom".

"Kako sada stvari stoje, ako se niko ne bi pojavio mi smo ta ekipa koja će biti na terenu. Hoće li to značiti osvajanje naslova prvaka, po meni hoće, ali mi se iskreno takvom naslovu ne radujemo. Mi bismo voljeli da se to odigra i odradi na terenu i ne tražimo ništa što nije već dogovoreno. Svi klubovi prije početka prvenstva znali su sistem takmičenja, da se igra deset kola, a iza toga prvi slobodan vikend dolazi Fajnal for, tako da je sve bilo kristalno jasno", utvrdio je Jelčić.

Na pitanje što misli koji je razlog da se završnica sezone dovodi u pitanje, odgovorio je kako ostali klubovi moraju dati odgovor na to pitanje:

"Ja ne bih ulazio u to zašto se završni turnir koči. Pročitao sam u medijima da su klubovi izjavili da su im igrači umorni i da su bili preopterećeni kroz cijelu sezonu te kako je zdravlje igrača na prvom mjestu. To su naveli kao nekakav osnovni razlog zbog kojeg oni ne bi nastupali na ovom Fajnal foru", zaključio je prvi čovjek Širokobriježana.

(MONDO/Fena)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC