• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gensek KS BiH Amer Čolan: Fajnal-for prvenstva BiH će biti održan, ali ne mogu da vam kažem gdje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Čolan potvrdio je za MONDO da će biti održan Fajnal-for prvenstva BiH, ali nije želio da otkrije gdje s obzirom da je prvoplasirana Igokea odbila da bude organizator završnog turnira u Laktašima.

 amer čolan za mondo: fajnal for će biti održan, ali ne mogu da vam kažem tačno gdje Izvor: FENA

Aktuelni šampion Igokea, banjalučki Borac i sarajevski Spars su protiv održavanja završnog turnira u prvenstvu BiH, dok je jedino Široki za odigravanje Fajnal-fora s obzirom da želi da izbori plasman u Drugu ABA ligu.

Možda će vas zanimati

Međutim, generalni sekretar KS BiH Amer Čolan je u izjavi za naš portal potvrdio da će Fajnal-for biti održan jer je to važeća odluka Upravnog odbora od 26. aprila 2021. godine.

"Odluke Upravnog odbora KS BiH su jasne, u UO sjede i Siniša Kovačević i Boris Spasojević iz Igokee, koji su glasali za to i te odluke su na snazi. Mora se igrati 'Fajnal-for', jer su u pitanju važeće odluke sve dok ne budu promijenjene. Trenutno, nisu promijenjene, UO KS BiH nije donio nikakvu odluku o izmjenama i dopunama, pa prema tome, ostaju na snazi postojeće. Član 43. i 46. Statuta jasno kaže da se odluke donesene od strane UO sprovode i sprovodi iz generalni sekretar i predsjednik Saveza", rekao je Čolan.

Izvor: FENA

Gensek KS BiH je odbacio mogućnost da se danas (petak) nešto promijeni.

"Dosad nije bilo nekakvih reakcija, niti postoji mogućnost da se ta odluka promijeni do kraja dana. Čak su klubovi dobili mejl nakon odustajanja Igokee vezano za organizaciju završnog turnira. Danas im je do 10 sati ujutro data mogućnost da se izjasne ko želi da organizuje. Ukoliko se niko ne javi, KS BiH će za par minuta, vrlo brzo, da odredi nominacije i odredi gdje će se igrati F4".

Na našu konstataciju da se dan prije odigravanja utakmica ne zna ni gdje će se one igrati, Čolan je odgovorio da je to poznato, ali da ne može da nam saopšti.

"Zna se, dobiće klubovi nominacije za nekih 20-ak minuta. Ne želim još uvijek da kažem, završava se sva papirologija, završava se sva procedura, onako kako je definisano kako se to radi prema članu Statuta 43. i 46. odluka Upravnog odbora", istakao je generalni sekretar Saveza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC