• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampioni iz 2011. složni: Nadamo se da nećemo čekati još 10 godina na novu titulu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Neki su još aktivni fudbaleri, neki su uplovili u trenerske vode, ali svi se rado prisjećaju 2011. godine i prve Borčeve titule šampiona BiH.

 šampioni bih fk borac banjaluka okupljanje generacije 2011 nakon 10 godina foto Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trofejna generacija Borca iz 2011. godine okupila se danas na Gradskom stadionu kako bi obilježila deceniju od velikog uspjeha - prve titule šampiona BiH.

Predvođeni trenerom Vladom Jagodićem, "crveno-plavi" prisjetili su se zlatnog perioda kada je Borac harao bh. terenima, a sve to u godini kada su njihovi nasljednici, sadašnji prvotimci banjalučkog premijerligaša, ponovo završili na vrhu, ispred svih.

Možda će vas zanimati

Kapiten zlatne generacije Borca Draško Žarić nije krio emocije nakon okupljanja sa nekadašnjim saigračima.

"Prije svega, želim da čestitam zasluženo osvojenu novu titulu Borcu. Ovo je podsjećanje na stara vremena, sastanak sa ljudima koje nismo vidjeli nekoliko godina budi neke lijepe emocije. Ovo je fina manifestacija, jubilarna nakon deset godina od prve titule. Nadamo se da na narednu nećemo čekati toliko i da će ovaj klub iz godine u godinu biti sve uspješniji i redovno donositi trofeje", poručio je Žarić.

I Vule Trivunović prvo je čestitao svima u Borcu na novoj, drugoj osvojenoj tituli.

"Čestitam od srca svim ljudima koji vode klub, stručnom štabu na čelu sa mojim velikim prijateljem Markom, te igračima na osvajanju titule, moram priznati dugo čekane u našem gradu. Lično smatram da klub kao što je Borac i grad poput Banjaluke ne smiju da čekaju deset godina na titulu", naglasio je Trivunović, te se osvrnuo na današnje okupljanje:

"Jako sam srećan što sam vidio neke ljude. Nisam ih vidio dugo, otišao sam vani da igram i poslije se nismo sretali. Hvala i svima iz kluba koji su nam omogućili da se okupimo, što su se sjetili i pokrenuli ovu akciju. Iskreno se nadam da nećemo dugo čekati da Borac ponovo bude šampion. Mi smo obilježili jedno vrijeme, sada je tu ova ekipa i mislim da momci koji danas igraju u Borcu i stručni štab zaslužuju veliku pažnju. Još jednom želim da im od srca čestitam što su vratili titulu u Banjaluku."

Darko Maletić igrao je u brojnim klubovima širom Evrope, osvajao i titulu i kup sa Partizanom, ali nekako se šampionsko slavlje sa Borcem izdvaja iznad svega.

"Prva titula sa matičnim klubom se ne zaboravlja. Drago mi je da smo se okupili poslije deset godina i evocirali uspomene. Svi se nadamo da nećemo morati čekati još deset godina na sljedeću titulu. Bez obzira na sve, ne treba zaboraviti nijednu generaciju koja je osvojila trofej i treba ih se s vremena na vrijeme sjetiti. Nadam se da će ovo postati tradicija, da se okupljamo, a možda i odigramo neku revijalnu utakmicu veterana. Biće to prilika da se družimo i da ne zaboravimo sve ono što smo postigli", rekao je Maletić.

Aktuelni trener Ljubića radio je u Borcu kao asistent, te ne isključuje mogućnost da se jednog dana vrati na Gradski stadion.

"Posljednjih godina bio sam vezan za Borac, bio sam pomoćnik i Borac je moj klub. Ovdje sam odrastao i napravio prve korake i sigurno će biti kontakata i ubuduće. Živim u Banjaluci i u budućnosti vidim se u Borcu. Ipak, vidjećemo šta donosi vrijeme. Za Borac sam uvijek tu i spreman da pomognem", poručio je Maletić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC