• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac nije izdržao! Preokret Igokee m:tel u drugom poluvremenu za 2:0 u seriji! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Borac je poražen od Igokee m:tel i u drugoj utakmici finala plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

 Kk Borac - KK Igokea, finale, druga utakmica Izvor: Mondo/Slaven Petković

Poslije rutinske pobjede u Laktašima za vođstvo od 1:0, "igosi" su u nedjelju u banjalučkom "Boriku" stigli do drugog trijumfa u finalnoj seriji plej-ofa.

Banjalučani su pružili dobar otpor favorizovanim "igosima", ali su u nastavku pali i prvenstveno zahvaljujući lošoj trećoj četvrtini izgubili utakmicu. 

BORAC - IGOKEA 57:69 (13:15, 20:10,13:23, 11:21) 

Najzaslužniji za pobjedu gostiju bili su Kosta Kondić sa 24 poena, Stefan Đorđević sa 15 i Brajant Kroford sa pogotkom manje i upravo zahvaljujući njihovoj briljantnoj partiji, Aleksandrovčani već u četvrtak u Laktašima imaju priliku da odbrane šampionsku titulu.

Kod Borca, Amsal Delalić je postigao 12, dok su po dva koša manje zabilježili Dušan Tanasković i Jan Rebec. 

Utakmicu je otvorio trojkom Kroford, da bi prve poene za Borac polaganjem postigao Aleksandar Langović.

Prvo vođstvo crveno-plavi su imali nakon pogotka Dušana Tanaskovića (6:5), da bi prvom trojkom Langovića, Banjalučani povisili na "plus četiri" (11:7) sredinom prve četvrtine.

Međutim, gosti iz Laktaša su uzvratili serijom 8:0 i preokrenuli (11:15), pa je minutom odmora reagovao trener banjalučke ekipe Zoran Kašćelan, ali njegov tim nije uspio da prvi period okonča u "plusu" - 13:15.

Početkom druge dionice, Borac je trojkama zatrpao koš gostiju - Amsal Delalić je ubacio dvije, a potom i Vuk Bošković za seriju 9:0 Banjalučana (22:15).

Banjalučki tim je održavao prednost, a najviše je bilo na dva i po minuta prije odlaska na odmor - "plus 11" (31:20), prvenstveno zahvaljujući Delaliću, koji je pogodio treću trojku, a potom i nakon zakucavanja Stefana Lakića!

Tada je tajm-aut pozvao i trener "igosa" Marko Cvetković, koji je u odsustvu Vladimira Jovanovića, ponovo vodio tim iz Laktaša, ali njegov tim do odlaska na odmor u poluvremenu nije mogao gotovo ništa da pogodi.

Na njegovu sreću, nisu precizni iz barem pet dobrih napada bili ni "borčevci", koji su propustili priliku da se odlijepe na mnogo osjetniju razliku.

Na startu trećeg kvartala nastavili su "igosi" sa promašajima, ništa bolji nisu bili ni košarkaši Borca, ali su se potom gosti iz Laktaša konsolidovali i naparvili seriju 12:0 na krilima Kroforda i Kondića, smanjivši na samo poen zaostatka - 38:37.

Sredinom treće četvrtine Igokea m:tel je ponovo preuzela vođstvo nakon pogođenih bacanja Kroforda (40:41), da bi potom dodatno pojačala odbranu i poslije nove bravure Koste Kondića otišli na "plus pet". Ipak, u odlučujućih 10 minuta ušlo se sa prednošću "igosa" od samo dva pogotka (46:48).

Nastavili su "igosi" u posljednjem kvartalu da "lome" otpor Banjalučana i serijom 9:3 stigli na "plus osam" (49:57), potom i trojkom Kondića na 10 razlike (50:60), a definitivno su prelomili meč kada je Đorđević zakucao poslije kontre za +13 na 3,5 minuta prije kraja.

Već tada je bilo jasno da izabranici Zorana Kašćelana nemaju snage da se vrate, pa su Aleksandrovčani poveli sa 2:0 u seriji i već u četvrtak u Laktašima (20.00) imaće priliku da odbrane šampionski pehar.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC