• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U-18 reprezentacija u Nišu ostvarila još jednu ubjedljivu pobjedu - pao je Izrael 83:65!

 U-18 reprezentacija Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva Izvor: FIBA

Reprezentacija Srbije u uzrastu do 18 godina pregazila je selekciju Izraela u Nišu, 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17), u četvrtinale finala Eurobasketa. Srpski tim je tako ušao među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu i igraće za plasman u finale protiv Njemačke, u subotu od 20.30 časova. U drugom polufinalu iste večeri od 18 igraće Francuska i Španija.

Izabranici selektora Nenada Stefanovića potpuno su kontrolisali meč pred odlično ispunjenim tribinama niške dvorane, a najefikasniji su bili Bogoljub Marković sa 18 poena (uz 10 skokova), Pavle Mišić sa 14 i Nikola Topić sa 13.

Srpski tim je sa 44 uhvaćene lopte nadskočio protivnika (35 skokova) i iako šut sa distance nije išao "orliće" u visokom procentu (6/23), 18 asistencija naspram gostujućih osam takođe dokazuje i timsku igru Stefanovićevih izabranika. Kad smo kod statistike, vrijedi naglasiti da je sa Topićem na terenu srpski tim bio u "plusu" čak 25 poena, što pokazuje da je radio i stvari koje se ne vide samo u brojevima kraj njegovog imena.

Takođe, Andrej Mušicki (8 poena) se istakao u odbrani, a Pavle Mišić u skoku, u meču u kojem je srpski tim držao fokus kroz čitav meč i pokazao čvrstinu kakva je neophodna za odlučujuću i najtežu fazu Eurobasketa - borbu za medalje.

To što je startni centar Filip Jović doživio povredu i bio van tima u ovom meču nije se osjetilo na parketu, već je ekipa pokazala da može da se "skupi" kad je bitno i da nadomjesti i odsustvo tako bitnog igrača. I to hrabri pred vikend kada ćemo navijati za "orliće" u sigurno punom Čairu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC