• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA OSTALA BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH NA PUTU KA MEDALJI: Nisam optimista, ne smijemo da rizikujemo sa njim

Srbija je u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina u Nišu bila dominantna, ali ova povreda nas je sve uplašila.

 Mladi košarkaš Srbije Filip Jović se povrijedio Izvor: RTS/screenshot/Youtube/BBHP

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina plasirala se u četvrfinale Evropskog prvenstva poslije ubedljive pobjede nad Danskom 107:62. Iako je još jedan ubjedljiv trijumf našeg tima potvrdio kvalitet ove generacije jedan detalj sa meča je pokvario utisak. 

U četvrtom minutu utakmice povrijedio se startni centar Filip Jović koji je pri rezultatu 10:3 loše doskočio, izašao iz igre i nije se vraćao na teren. Nije mogao sam da napusti teren već su ga dvojica saigrača bukvalno odnijela do svlačionice, a nakon utakmice je sa lica mjesta o njegovom stanju izvještavao Marin Sedlaček.

"Očigledno da je povreda skočnog zgloba malo jače prirode. Filip Jović je izašao skačući na jednoj nozi sredinom prve četvrtine i nije se više vraćao. Za manje od 24 sata biće teško, nisam optimista da će se u potpunosti oporaviti. Postavlja se i pitanje da li treba rizikovati sa njim i to u situaciji kakva je sada", rekao je iskusni stručnjak za "Sport klub" odmah nakon utakmice. 

Srbija će već u četvrtak od 20:30 igrati meč sa Izraelom u četvfinalu, a do tada je ostalo jako malo vremena. Ostaje da se pogledaju snimci i vidi kakva je priroda povrede, ali za manje od 24 sata je teško očekivati da se Jović oporavi. 

"Svaka distorzija zahtjeva 12 do 24 sata, a idealno 48 sati za oporavak. Mislim da snimak treba da kaže kolikog je stepena ta povreda. Ima igrača na toj poziciji četvorke i ova utakmica je dala priliku treneru Stefanoviću da malo i eskperimentiše", završio je Sedlaček. 

Na poziciji "četiri" Srbija ima jednog od najboljih igrača na ovom turniru Bogoljuba Markovića, ali tu mogu da se snađu i "trojke" Pavle Nikolić i Mitar Bošnjaković, U dosadašnjem dijelu prvenstva Jović je bio prvi igrač Srbije koji je zablistao pošto je u uvodnom meču sa Češkom ubacio 22 poena. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC