• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni kladionice ne vjeruju u Srbiju na Mundobasketu! Drastičan skok kvota nakon otkaza Jokića i Micića

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija nije u grupi reprezentacija od kojih se očekuje da napadnu medalju na Svjetskom prvenstvu, kažu kladionice.

 Srbija nije favoriz na Mundobasketu 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo, međutim poslije silnih otkaza koji su stigli na adresu selektora Svetislava Pešića naglo je splasnuo optimizam. "Orlovi" će biti bez najboljeg igrača svijeta Nikole Jokića, ali i bez Vasilija Micića, Nikole Kalinića i povrijeđenog Vladimira Lučića, dok je pitanje šta će se desiti i sa Ognjenom Jaramazom, odnosno Aleksejem Pokuševskim.

Stoga, ni kladionice više ne vjeruju u Srbiju, pa je tako kvota na srpski tim ozbiljno pala od kada je saopšten spisak. Istina, nije Srbija bila u grupi najvećih favorita, ali smo se svi potajno nadali i da će "bukmejkeri" na neki način prepoznati srpski tim kao favorita iz sjenke, pošto je to obično dobar znak pred početak turnira.

Iako dolaze u "šarenom sastavu", Amerikanci su glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje sa prosječnom kvotom oko dva. Odmah potom slijedi Kanada sa prosječnom kvotom oko pet, što i nije iznenađenje ako uzmemo u obzir da su poveli nekoliko fantastičnih NBA igrača. Između ostalog, tu su Džamal Marej i Šej Gižds-Aleksander, pa se očekuje da daleko doguraju pod uslovom da svi budu zdravi.

Slijede potom Slovenija, Australija i Francuska, kao favoriti za bronzu sa kvotom oko 11, a potom je tu evropski šampion Španija na koju je nešto manja kvota (12). Tek onda dolaze Srbija i Grčka sa prosjekom kvota oko 15, s tim da će "Heleni" vjerovatno dodatno pasti ako na kraju i Janis Adetokunbo, poput Jokića, otkaže svoje učešće.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu, a Srbija će grupnu fazu igrati u Manili protiv Južnog Sudana, Kine i Portorika.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:07
Pešić o otkazivanjima igrača
Izvor: Kurir spor
Izvor: Kurir spor

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC