• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda hoće Amerikanca, ali postoji problem: Ovo je uslov da Džordanov kum dođe u Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati Amerikanac uskoro će i zvanično postati slobodan igrač. Ipak, to ne znači da će odmah u Zvezdu.

 Kori Higins napušta Barselonu Izvor: MN PRESS

Barselona je obavestila Korija Higinsa (34 godine, 196 centimetara) da nije u planovima za sljedeću sezonu prvog tima. Na taj način, otvoren je put Crvenoj zvezdi Meridianbet da uđe u trku za trofejnog beka, koji je i "kumče Majkla Džordana". O njemu se prethodnih dana i nedjelja na Malom Kalemegdanu često pričalo, ali uz ogradu da je rano za odluku zbog njegovih problema sa povredom.

"Kori Higins ima još godinu ugovora sa Barselonom, ali obje strane su se pregovorima saglasile da se rastanu. Taj razgovor je pratila Crvena zvezda, koja je zainteresovana za njegovo dovođenje", objavio je španski košarkaški portal "Piratas del Basket", čime je status bivšeg asa CSKA Moskve donekle postao jasniji.

Ipak, problem pri njegovom eventualnom dolasku u Zvezdu mogao bi da bude zdravstveni status, jer mu je povreda pravila velike muke. Higins je zbog problema sa leđima u maju propustio Fajnal-for, a klub je saopštio da je morao na operaciju zbog bola u leđima. Sjajno zvuči podatak da je Higins nastupio na čak šest uzastopnih Fajnal-for turnira od kada je u sezoni 2015/16 debitivao za CSKA Moskvu i odmah postao prvak Evrope, što je uspio i 2019, sa istim timom.

Higins je bio operisan u maju u Barseloni i nije uspio da se vrati na teren, pa je posljednji meč u Evroligi za Barsu odigrao 14. aprila protiv Valensije. U najjačem takmičenju prosječno je postizao po 8,7 poena i na 32 utakmice je ulazio kao rezerva. O njegovom dolasku u Zvezdu nedavno je govorio i sportski direktor crveno-bijelih, Milan Dozet.

"Sa Higinsovim agentom sam veoma dugo u kontaktu i posljednje informacije nisu obećavajuće. Još ima da riješi ugovor sa Barselonom, što je pri kraju, ali fizički nije zdrav i informacija od njegovog agenta je da će vjerovatno ostati van tržišta još koji mjesec pa će potom vidjeti opcije", otkrio je Milan Dozet.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC