• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužan dan za srpsku košarku: Preminuo saradnik Svetislava Pešića - zajedno su osvojili Svjetsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Godinama je kao doktor radio u Košarkaškom savezu Jugoslavije, a zlato iz Bormija mu je jedno od najvećih dostignuća u karijeri.

 Preminuo Ljubiša Dmitrović ljekar košarkaške reprezentacije Jugoslavije Izvor: Youtube/Televizija Galaksija 32/printscreen

Tužan dan za srpsku košarku!  Danas je u 86. godini preminuo Ljubiša Dmitrović, nekadašnji ljekar košarkaške reprezentacije Jugoslavije. Ljubiša Dmitrović rođen je 8. januara 1938. godine u Beogradu, a u rodnom gradu stekao je diplomu Medicinskog fakulteta.

Prvo radno iskustvo sticao je u Čačku, a u tom gradu je u potpunosti pronašao sebe. Oženio se i zasnovao porodicu, a zatim postao klupski ljekar Železničara u kojem je radio najveći dio svog života. Pored toga, Ljubiša je godinama bio doktor Košarkaškog saveza Jugoslavije, uglavnom zadužen za rad sa mlađim kategorijama.

Kao dio stručnog štaba Svetislava Pešića sa reprezentacijom Jugoslavije postao je šampion svijeta 1987. godine. Riječ je o turniru u Bormiju, gdje su se na Svjetskom prvenstvu za juniore čuvena generacija okitila zlatnom medaljom. Dio tog tima bili su Vlade Divac, Dino Rađa, Aleksandar Đorđević, Toni Kukoč, Nebojša Ilić...

Juniorska reprezentacija jugoslavije odigrala je nevjerovatan turnir te godine - ubjedljivo su upisivane pobjede protiv Kine, Nigerije, Australije, SAD, Portorika i Njemačke, pa za kraj ponovo protiv Amerikanaca! Najtalentovaniji jugoslovenski košarkaši tog doba dva puta su savladali SAD - prvo 15, a zatim 10 razlike, na putu ka svjetskoj tituli.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC