• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je novo lice u Partizanu? Kolabirao na treningu, jedva preživio, a sad je došao kod Željka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Danilo Nikolić trenira sa Partizanom i Željko Obradović je pričao o njemu.

 Danilo Nikolić trenira sa Partizanom  Izvor: MN PRESS

Partizan je započeo pripreme za novu sezonu. Željko Obradović okupio je skoro cijeli tim, izuzev igrača koji su sa reprezentacijama, a u Areni se našlo i jedno novo lice. Danilo Nikolić (30), nekadašnji košarkaš Budućnosti. On je izašao na parket zajedno sa crno-bijelim košarkašima, mada se nije slikao sa njima tokom timskog fotografisanja.

Prvo je o njemu pričao Obradović.

"Nikolić je tu sa nama, jer nema klub. Trenira i značiće nam", kratko je rekao Željko i tako poručio da je trenutni plan sa crnogorskim košarkašem da bude tu kao ispomoć. Nešto slično je radio i u prethodnim klubovima, mada nije isključio mogućnost da Danilo ostane ukoliko se pokaže na pripremama. Izvjesno je da će putovati sa ekipom na Kopaonik, na prvi dio pripremnog perioda.

Poznat je Danilo kao veoma dobar šuter, igra na poziciji krilnog centra i sa ekipom Budućnosti je osvojio ABA ligu 2018. godine, dok je sa Megom uzeo Kup Radivoja Koraća 2016. godine. Igrao je još za Bilbao, Dižon i Avtodor, a jedan detalj obilježio je njegovu karijeru.

U septembru 2021. godine je kolabirao na treningu u Podgorici. Samo je pao i hitno je prevezen u bolnicu. Srećom, tragedija je tada izbjegnuta, pa je poslije toga podvrgnut dodatnim pregledima. Išao je na operaciju i onda se poslije šest mjeseci vratio na teren.

"Prvih mjesec dana razmišljao sam da li ću uopšte moći da nastavim da igrma košarku, iako su me doktori i svi ljudi oko mene uvjeravali da ću moći. Tih prvih mjesec dana bilo je najteže, prebrodio sam ih i sada je sve to iza mene i mogu da nastavim karijeru", rekao je Danilo tada.

Sada pokušava ponovo da se vrati na nivo igre na kom je nekad bio. Prošle sezone igrao je u VTB ligi u ruskom Avtodoru i na 27 mečeva prosječno je bilježio 12,2 poena, 5,8 skokova i 1,3 asistencija po meču. Imaće priliku da se pokaže i dokaže Željku Obradoviću i da proba da se izbori za ugovor...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC