• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko slavlje Italijana u Manili - čekali su 25 godina! Igraju četvrtfinale, nisu sila i bodre Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Italije zna da će se boriti u četvrtfinalu Mundobasketa, što su i proslavili nakon meča, a sada zavise od dvije utakmice.

 Italija u četvrtfinalu Mundobasketa Izvor: Kurir/Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Italije plasirala se u četvrtinale Mundobasketa - pobjedom nad Portorikom (73:57) stigli su među osam najboljih timova turnira, a to im se kroz istoriju nije dešavalo često. Zapravo, Italija prekida užasan niz rezultata koji traje još od 1998. godine. Na Svjetskom prvenstvu koje je tada održano u Grčkoj, posljednji put su igrali četvrtfinale Mundobasketa!

Ređali su se katastrofalni rezultati - tri turnira su u potpunosti propustili, jednom su bili deveti, a jednom deseti u konačnom plasmanu. Sada imaju priliku i za nešto više od samog učešća u četvrtfinalu, a za to im je potrebna pobjeda Srbije! Tim Đanmarka Poceka do kraja dana će pratiti rezultate na mečevima Srbija - Dominikanska Republika i SAD - Litvanija, kako bi saznali protiv koga će igrati na putu do polufinala.

Ukoliko Srbija pobijedi Dominikance, Italija će sa prve pozicije u nokaut fazu. Vjeruje se da će im u tom slučaju Litvanija biti rival, jer su Amerikanci veliki favoriti u međusobnom meču protiv baltičke zemlje. Sa druge strane, pobjeda Dominikanske Republike gurnula bi Italijane na drugo mjesto, jer u međusobnom skoru imaju poraz od ima sa Kariba.

Pogledajte

00:18
Italijani slave
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Podsjećamo, reprezentacija Italije nikada u istoriji nije osvojila medalju na Svjetskim prvenstvima! Najbolji rezultati su im četvrta mjesta iz 1970. i 1978. godine, a zanimljivo je da se na čak osam šampionata uopšte nisu kvalifikovali. Situacija na Evropskim prvenstvima je tek nešto bolja - posljednja medalja im je bronza iz Švedske 2003. godine, a u međuvremenu nisu ni otišli na kontinentalni šampionat 2009. godine. Dvije godine kasnije završili su tek na 17. poziciji, a zatim imali četiri uzastopna učešća u četvrtfinalima i ništa više od toga.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC