• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve kalkulacije pred najbitniji meč Srbije! Zašto moraju da pobijede, koga čekaju i kako izbjeći SAD?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Srbije će protiv Dominikanske Repulike (14.00) igrati najvažniji meč na turniru.

 Srbija igra važan meč na Mundobasketu 2023 protiv Dominikanske Republike Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije igra odlučujući meč na Mundobasketu - poraz od Italije zakomplikovao je situaciju u grupi selektoru Svetislavu Pešiću i reprezentativcima, pa sada nema mnogo prostora za kalkulacije. Protiv Dominikanske Republike moraće da se ide na pobjedu, svim raspoloživim sredstvima. To znači i da će "roviti" Avramović i Petrušev morati na parket kako se ne bi dogodila šokantna eliminacija!

Pred početak posljednjeg kola u grupi, pred Srbijom su sve četiri opcije - "orlovi" mogu da završe ovaj dio takmičenja i kao prvoplasirani tim grupe što bi bio najbolji scenario, ali i kao posljednjeplasirana ekipa u grupi! Takav ishod zavisiće i od drugog meča, koji već od 10.00 igraju Italija i Portoriko.

Da bi spremno dočekali posljednja dva meča u grupnoj fazi, razradićemo sve scenarije koji mogu da zadese Srbiju!

ŠTA JE POTREBNO SRBIJI?

Jednom riječju - pobjeda! Bez obzira na ishod druge utakmice, Srbija mora da pobijedi kako bi prošla u četvrtfinale. Trijumf nad Dominikanskom Republikom značiće bolji učinak od te selekcije, ali i od tima koji nešto ranije bude poražen u drugom meču iste grupe. Znači, trijumf Srbiju vodi dalje, možda čak i do borbe za medalje.

Ono što je važno istaći je da plasman Srbije na prvo ili drugo mjesto u grupi nije u njenim rukama! Zapravo, to zavisi samo od ishoda meča Italija - Portoriko, bez obzira koliko bi pobjeda nad Dominikanskom Republikom mogla da bude ubjedljiva. Ukoliko Italijani savladaju Portoriko, Srbija će i pored trijufma biti druga. Ukoliko Portoriko savlada Italiju, pobjeda Srbiji donosi prvo mjesto u grupi, a to vjerovatno znači i izbjegavanje Amerikanaca do samog finala!

KO SA KIM SE UKRŠTA?

Nakon utakmica koje se danas igraju na Svjetskom prvenstvu, biće poznati svi parovi četvrtfinala. Ekipa koja u grupi gdje je Srbija osvoji prvo mjesto plasiraće se u gornju polovinu žrijeba, dok će drugoplasirani tim u donji dio kostura. Za sada se znaju samo potencijalni rivali u četvrtfinalu - pošto Litvanija i SAD treba da odluče o prvom mjestu.

Jasno je, prvoplasirani tim iz grupe u kojoj je Srbija ide na poraženu ekipu u tom meču, dok će drugoplasirani vjerovatno morati odmah da odmjeri snage sa favorizovanim Amerikancima i tako sebi smanji šanse za medalju! Ukoliko se i Srbija i SAD dokopaju prvog (ili drugog) mjesta u svojim grupama, potencijalno će moći da se sretnu u borbi za zlatnu medalju!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC