• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Italijan koji je Srbiji ubacio 30 poena "Pustite mene, gledajte ovoga što ima 35 godina"

Autor Dragan Šutvić

Italijani su Srbiji ponovo uradili isto.

 srbija italija mundobasket 2023 simone fontekio  Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Italije ponovo je nanijela Srbiji bolan poraz na velikom takmičenju i zakomplikovala joj računicu za plasman u četvrtfinale Mundobasketa. Heroj pobjede Italije protiv "orlova" bio je krilni košarkaš Jute Džez Simone Fontekio (27 godina, 201 centimetar), koji je ubacio čak 30 poena, uz samo četiri promašaja iz igre (11/15).

Poslije meča, dok svi pričaju i krilu Jute, poniklom u Virtusu i Armaniju, on nije htio da preuzima zasluge, koje mu svakako pripadaju. Nakon što je pravio Srbiji strašne muke, pogađao preko ruke Ognjena Dobrića i vodio "Azure" do još jedne velike pobjede protiv srpskog tima, on je dao kratku izjavu za medije.

"Šta mogu da kažem? Jako smo srećni zbog pobjede. Kao tim smo uradili sjajan posao. Nismo se predali na -16 u trećoj četvrtini i to je pokazalo srce ovog tima. Mi se uvijek borimo do kraja i to je poruka", rekao je on.

Posebno je naglasio učinak veterana Luiđija "Điđija" Datomea (35), koji je ubacio 10 poena zaredom dok se Italija mučila.

"On je legenda. To što je uradio sada samo je jagoda na torti njegove karijere. Pokazao nam je da je uvijek tu, i kada je 'minus 16' i kada ima 35 godina. On nas vodi svojim primjerom, on je naš kapiten i to nas je poguralo da nađemo energiju u sebi".

Bivši košarkaš Albe priznao je da nije razmišljao o svojim poenima i o jednom od najboljih individualnih nastupa u karijeri.

"O svojim poenima nisam mislio, jer je bila jako neizvjesna utakmica. Vodili smo četiri razlike, nismo se koncentrisali na razliku. Sada smo tri poena u minusu, ali smo dali sve od sebe. Znamo da ne zavisi od nas, daćemo sve od sebe protiv Portorika i vidjećemo za dalje", dodao je on.

"Vrlo sam srećan kad mogu da pomognem mom timu na mnogo načina. Čak i ako ne dam nijedan poen, mogu da skačem i igram odbranu. Ne moram da postignem 30 poena, najbitnije i je što sam pomogao timu".

Italija će u petak od 14 časova pratiti meč Dominikanske Republike protiv Portorika, a onda će u nedjelju pokušati da pobijedi Portoriko i da sačeka rasplet meča Srbija - Dominikana.

>Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC