• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI POBIJEDILI CRNU GORU U DRAMI: Evo šta to znači za Srbiju

Veoma bitan meč odigrale su selekcije SAD i Crne Gore, a Srbija je imala šta da prati na tom susretu.

 SAD Crna Gora Mundobasket 2023 Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija SAD savladala je Crnu Goru (85:73) u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva. Teže nego što se očekivalo Amerikanci su stigli do pobjede, a ovaj meč bio je izuzetno važan i za rteprezentaciju Srbije. Amerikanci su nakon trijumfa ostali na maksimalnom učinku, pa će u posljednjoj rundi drugog kruga odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Tada će im protivnik biti Litvanija, a pobjednik tog susreta zauzeće prvo mjesto u grupi. Ujedno, taj tim će izbjeći u nokaut fazi prvoplasiranu ekipu u grupi gdje je Srbija - a i dalje postoje velike šanse da Srbija zauzme to mjesto. 

U slučaju da Amerikanci zauzmu prvo mjesto u grupi, Srbiji će biti izuzetno važno da Dominikanku Republiku savlada sa četiri ili više poena razlike i tako najsnažniji tim na takmičenju izbjegne sve do finala.

Ipak, Amerikanci su protiv Crnogoraca pokazali da bi mogli da budu ranjivi. Sve do samog finiša meča igrala se egal utakmica u Manili, a Crna Gora mogla je da mašta o senzaciji i najvećoj pobjedi u istoriji njihove košarkaške reprezentacije. U posljednjih deset minuta ušlo se sa samo šest poena prednosti za Amerikance (61:55). Razlika na kraju daleko je ubjedljivija nego što je to bio slučaj samo nekoliko minuta prije kraja četvrte deonice.

Što se tiče poenterskog učinka na obe strane terena, Amerikance je predvodio Entoni Edvards sa 17 postignutih poena. Dvocifreni učinak imali su još Ostin Rivs (12), Džeren Džekson (11), Majls Bridžs i Tajler Halibaerton (po 10 poena). U redovima Crne Gore bolji od ostalih bili su Nikola Vučević sa 18 i Kendrik Peri sa 14 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC