• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanađani kao NBA tim - imaju ugovor sa reprezentacijom! Potpisali na tri godine, zato su u Manili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ovo mnogi nisu znali, ali 14 košarkaša Kanade koji su okosnica tima igraju jer sa nacionalnim timom imaju potpisan profesionalni ugovor! /Od izvještača MONDA sa Mundobasketa, Nikole Lalovića/

 Košarkaši Kanade potpisali ugovor sa Košarkaškim savezom Izvor: Profimedia

Kanada je na ovo Svjetsko prvenstvo došla sa sedam NBA asova, četiri igrača iz Evrope i centrom Zekom Idejom koji igra na univerzitetu Purdju. Imali su Kanađani i ranije zvučna imena, ali nikako nisu uspijevali da naprave veći rezultat i plasmanom u polufinale gdje će igrati sa Srbijom ostvarili su najveći uspjeh tamošnje košarke.

A sa dolaskom nove garniture u košarkaški savez Kanade i sa dovođenjem španskog stručnjaka Đordija Fernandeza na mjesto selektora došlo se na ideju da se napravi NBA saatav i da se napadnu medalje prvo na Mundobasketu, a onda i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kanađani su jedina reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu koja sa svojim igračima ima potpisan profiesionalni ugovor!

"Četrnaest najboljih igrača iz NBA, NCAA i internacionalnih liga su se obavezali da predstavljaju Kanadu od sada do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Svaki igrač je sa nacionalnim timom potpisao trogodišnji ugovor. Ako neki igrač ne bude mogao da nastupi za reprezentaciju očekuje se da dođe na trening kamp", navodi se u saopštenju KS Kanade iz maja 2024. godine.

Od 14 igrača koji su potpisali ugovore sa Kanadom na Mundobasketu nema Džamala Mareja, Kema Birča, Ošea Briseta, Kori Džozef i Kevin Pangos. Tu su Nikel Aleksander-Voker, Ar Džej Beret, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Idej, Melvin Edžim, Šaj GIldžus-Aleksander, Keli Olinik i Dvajt Pauel.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC