• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAKVE IGRAČE KAO ŠTO JE ON VIŠE NE VIĐATE! Kanađani pred meč sa Srbijom izdvojili dva srpska košarkaša

Autor Dragan Šutvić

Keli Olinik i Lu Dort posebno hvale Nikolu Milutinova i Bogdana Bogdanovića. Od reportera MONDA Nikole Lalovića sa Mundobasketa.

 kanadski košarkaši hvale milutinova i bogdanovića Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija i Kanada igraju u petak (10.45) u polufinalu Mundobasketa, a svi u najavi meča ističu da se radi o dvije ekipe sa vrlo sličnim vrlinama. Snagom i agresivnošću u odbrani, odnosno efektnom igrom u tranziciji, stvarali su neprilike svojim protivnicima, a sada će jedni protiv drugih pokušati da naglase pomenute kvalitete u svojoj igri.

"Nadam se da će oni imati više problema sa našom odbranom i sa kontrama", uz osmijeh je rekao kanadski košarkaš Keli Olinik na pitanje reportera MONDA koji će imati vrlo interesantan duel sa srpskim centrom Nikolom Milutinovim. Može se reći da su njih dvojica stilski "nebo i zemlja", tako da će mnogo toga u igri Srbije i Kanade zavisiti od toga ko se od njih dvojice bolje spremi za predstojeću utakmicu.

"Drugačiji smo, očigledno je da je veoma jak, skače, dominira... Pravi 'old skul' igrač kakve ne viđate u posljednje vrijeme. Njegova igra je veoma efektna ovdje na Svjetskom prvenstvu pri FIBA pravilima, ali morate da odgovorite snagom, skokovima, da takođe raširite igru. Probaću da ga natjeram da radi za tim", kazao je Olinik čije su trojke protiv Španije možda bile i ključne za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Pogledajte

03:58
Keli Olinik
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Njegov saigrač Lu Dort sa druge strane apostrofira Bogdana Bogdanovića kao najveću opasnost. "Sve će biti teško, Bogdan je sjajan šuter, igrao sam protiv njega u NBA ligi. Moramo da ozbiljno pristupimo, ozbiljan je igrač", kazao je Dort koji je saigrač i Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, ali se u međuvremenu nije čuo sa njim: "Pričaćemo poslije meča, nisam do sada pričao o utakmici sa njim!".

Što se tiče samog suđenja, o kome je govorio i selektor Đordi Fernandez, Lu Dort ističe da su pravila malo drugačija u FIBA košarci, ali da to nije tako dramatično kako se priča."

Ima stvari na koje moraš da se prilagodiš, ali na kraju krajeva to je sve košarka", naglasio je sjajni košarkaš Kanade.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:09
Lu Dort
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC