• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Njemačkoj pred meč sa Srbijom! Velika pobuna zbog "mraka", tražili hitne promjene!

Autor Milutin Vujičić

Većina stanovnika Njemačke nije mogla da gleda dosadašnji turnir i plasman u finale Svjetskog prvenstva u košarci. To će se promijeniti za finale

 U Njemačkoj bez TV prenosa Mundobasketa - sada otkupili finale Izvor: Profimedia

Košarkaške reprezentacije Srbije i Njemačke boriće se za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Manili u nedjelju od 14.40, što predstavlja veliko iznenađenje. I dok su Srbiji davali male šanse i pred turnir je stavljali na osmo-deveto mjesto favorita, Njemačka je najviše oduševila u polufinalu kada je uspjela da sruši Amerikance (113:111), što je predstavljalo šok za građane ove zemlje od kojih mnogi nisu ni znali da je u toku Mundobasket.

Kako je to moguće? Nemci nisu mogli da gledaju turnir na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i prenosi su bili dostupni samo ekskluzivno na kanalu "Magenta Sport". Međutim, ni to nije bilo besplatno i nije baš svako imao pristup, tako da je većina Njemačke propustila jedan od najvećih rezultata u istoriju.

Zbog toga je glas digao predsjednik Košarkaškog saveza Njemačke Ingo Vajs i odmah krenuo da rješava ovaj problem: "Prije svega moram da kažem da ta televizija radi sjajne prenose utakmica. Međutim, ljuti me što nije pronađena nijedna televizija koja bi preuzela prava i prenosila utakmice. Možda su ARD i ZDF prekonzervativni da bi prenosili uzbudljive sportove poput košarke. I nemojte da mi dolazite s argumentnom gledanosti - javni servisi imaju zadatak. Nadam se da će se nešto promijeniti", rekao je Vajs pred finale Svjetskog prvenstva.

U međuvremenu, ZDF (televizija sa nacionalnom frekvencijom, prim. aut.) je otkupio prava za finalnu utakmicu Mundobasketa između Srbije i Njemačke. "Svi navijači u Njemačkoj će uživo na našoj televiziji moći da prate finale. Prenos je omogućila saradnja vlasnika prava prenosa Svjetskog prvenstva u košarci", objasnio je njihov šef za "Bild".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC